(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Heb je weleens van Charas gehoord? In veel typische hasj-landen zoals India, Pakistan, Nepal en Jamaica wordt het gemaakt, deze heerlijke handgewreven hasjiesj. Je kunt er bijna niet meer aan komen, maar als je een paar grote buitenwietplanten hebt staan, is het makkelijk zelf te maken.

Charas is traditionele hasj zoals bergbewoners in de Himalaya’s die met de hand maakten. Vaak van in het wild groeiende wietplanten die ze tussen hun handen wrijven om de hars te verzamelen. Charas is een zeer potente vorm van hasj die, mits van uitzonderlijk goede kwaliteit, zelfs te dabben is. Je moet geluk hebben om in de coffeeshop nog een goed stuk Charas op de kop te tikken want de hasj moet van ver komen.

Charas maken

Het maken van Charas is niet moeilijk als je over een paar bloeiende buitenplanten beschikt, en een handige smakelijke manier om alvast van je toppen te genieten wanneer de planten nog in leven zijn. Voor de beste Charas gebruik je namelijk een plant die nog een week of drie, vier te gaan heeft. Het is niet moeilijk, alleen moet je wel bereid zijn om je handen vuil te maken. Hoewel, vuil is het natuurlijk niet wat er na het maken van Charas aan je handen kleeft.

Van buitenwietplanten kun je uitstekende Charas maken. Foto: Canna Obscura, Shutterstock

Langzaam wrijven

Wanneer je voorzichtig te werk gaat bij het wrijven van de Charas, krijg je niet alleen de beste kwaliteit, maar kunnen de toppen aan je plant zich ook nog herstellen, en zullen ze ook weer nieuwe harskristallen aanmaken. Wrijf de top niet stuk, maar schakel over op een andere top wanneer je merkt dat er niet veel hars meer bijkomt op je handen. Als je voorzichtig te werk gaat, kun je je toppen later gewoon nog oogsten.

  • Hoe voorzichtiger je werkt, hoe beter de kwaliteit.
  • Probeer zo weinig mogelijk stukjes plant in je hasj te krijgen.
  • Gebruik wiettoppen een week of drie tot vier voor de oogst.
  • Druk de hars met je duimen bij elkaar.

Laat de toppen aan de plant zitten en begin ze langzaam tussen je handen te wrijven. Start langzaam en voorzichtig, zoals wanneer je een huisdier aait, en voer het tempo en de druk langzaam op. Al snel merk je dat je handen steeds plakkeriger worden. Naarmate de hars zich op je handpalmen en je vingers ophoopt, worden die donkerder en donkerder van kleur.

Een lekkere bol hasj, en je wietplant maakt gewoon nieuwe hars aan.

Wanneer je handen eruitzien als die van een Zilverrug Gorilla heb je waarschijnlijk genoeg hasj verzameld. Nu moet je het alleen nog van je handen af zien te krijgen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, doe je dit niet met een mes, maar is het de kunst om het met je duimen bij elkaar te vegen tot het een hasjbal vormt.

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)