(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis wordt al 4.000 jaar door mensen als medicijn gebruikt. Veel langer dan het verbod erop bestaat dus. De Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) wil met een petitie er voor zorgen dat wiet ook in Nederland als medicijn erkend wordt. Tekenen dus!

PGMCG is een onafhankelijke non-profitstichting die zich inzet voor mediwietpatiënten. Zij werken samen met professionals en willen een platform vormen voor het gebruik van medicinale cannabis en de mensen die er graag gebruik van zouden willen maken.

Nederland loopt achter

pgmcg logoHet onderzoek naar de medicinale kracht van cannabis loopt volgens PGMCG in vergelijking met landen als Israël en Spanje, in Nederland ver achter. En dat moet anders. Als het gelegaliseerd wordt zou cannabis ruim 900 miljoen euro aan belastingen kunnen opbrengen, 10.000 nieuwe bannen kunnen creëren en 800 miljoen euro aan politie- en ziektekosten kunnen besparen, zo rekent men ons voor.

Medicinale cannabis voor iedereen

Iedereen die het nodig heeft kan het dan gebruiken voor aandoeningen/ziektes als epilepsie, ADHD, ADD, autisme, artrose, dementie, kanker, MS, reuma en zo veel meer. Daarom is het dan ook belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de petitie tekenen en dat hij in de Tweede Kamer besproken wordt. Zodat marihuana en haar vele toepassingen kunnen worden genormaliseerd voor medicinaal gebruik of therapeutisch ondersteunend hulpmiddel en dat dit ook wordt erkend door ziektekostenverzekeraars.

Ondertekenen – en waarom zou je dat in godsnaam niet doen?! – kan HIER

 

(advertentie)