(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eindhoven de gekste zeggen ze (daar zelf), en dat gaat toch wel op voor een heel bijzondere wietkwekerij die dinsdag werd ontmanteld in een bos. En niet alleen dat, de 500 wietplanten waren ook nog eens onder de grond verstopt in dat bos aan de Nieuwe Achtse Heide!

Daar in het bos onder de grond…

Je zou ze een beter lot hebben gegund, de ijverige en creatieve wiettelers die zo hun best hadden gedaan om uit de woonwijken te blijven en in de vrije natuur wiet te kweken. Hoewel vrije natuur, zoals gezegd bevond de kwekerij zich onder de grond in het bos.

Vlakbij de snelweg A2 bloeiden de dames in een soort bunker die de kwekers zelf getimmerd hadden: 2 meter diep en 20 meter lang. Dat moet aardig wat bloed, zweet en tranen hebben gekost om dat uit te graven en in te richten, nietwaar?

De sjaak door gejatte stroom

Jammer dus dat de guerrilla activiteit zes weken geleden ontdekt werd, omdat stroomboer Enexis erachter kwam dat de stroom gejat werd om de ondergrondse boel te verlichten en ventileren. Deze week had de politie dan eens tijd om het ding te vernietigen, nadat ze eerst goed hadden moeten zoeken uiteraard. Het Eindhovens Dagblad weet dat er slechts 1 aanwijzing was waarop men kon varen in het bos: het ontbreken van bomen.

Dat valt inderdaad op in een bos, en nadat ze het toegangsluik hadden gevonden – afgedekt met camouflagedoek en de weggegraven aarde netjes verstopt onder takken – kon het sloopwerk in het kader van de Opiumwet beginnen.

Herhaling van zetten

Van wie deze fantastische wietplantage is weet de politie niet, wel dat er twee jaar geleden ook al een soortgelijke ondergrondse cannabisbunker werd ontdekt, op 50 meter afstand van die van deze week. Sneu is het dan ook dat er in dit geval nog geen oogst was geweest, in tegenstelling tot die kwekerij van toen…

PS; Dat wij al dat fraais (niet het oprollen maar de locatie) kunnen tonen danken we overigens aan het getwitter van Jos van Kuijen, de Wijk BOA Woensel Noord Eindhoven, die zelfs laat zien hoe het er na al het politiegeweld uitziet in het bos aldaar:

(advertenties)