(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Amaretto Tarmac gefeminiseerd

Als je jezelf een cannaseur noemt of een phenohunter beschouwd dan moét je Amaretto Tarmac proberen. Deze nieuwe wietsoort heeft namelijk niet alleen een spraakmakende naam maar ook en vooral een uniek terpenenprofiel. Smaken die nog nooit eerder in cannabis werden gevonden. Ze doen denken aan de gelijknamige Italiaanse likeur en pas aangelegd … asfalt?

Als je de Formule 1 en Max Verstappen een beetje volgt, dan weet je dat Amaretto Tarmac een wietnaam is die zo in het rijtje met opmerkelijke namen kan. Tarmac betekent namelijk niets anders dan asfalt, en dat is dan ook één van de aroma’s in deze wietsoort. Klinkt misschien niet zo heel lekker maar dat is het wel! Net als soorten als Skunk, Green Crack, Diesel, Cat Piss of Alaskan Thunderfuck.

Amaretto Tarmac = Amaretto en… asfalt?

Amaretto Tarmac is niet alleen een opmerkelijke combinatie van aroma’s. Het is ook een compleet nieuw en uniek terpenenprofiel dat nog niet eerder in een wietsoort werd aangetroffen. Zadenbedrijf SeedStockers heeft de wietsoort dan ook laten analyseren, en weten daardoor precies welke terpenen de wiet allemaal bevat.

De belangrijkste terpenen in Ameretto Tarmac zijn limoneen, pineen, caryofylleen en myrceen. Deze worden ondersteund door een aantal secundaire terpenen, waaronder kamfeen en nerolidol, om tot het unieke smakenpalet te komen.

Alles bij elkaar smaakt Amaretto Tarmac zoet en enigszins bitter zoals Amaretto, maar kun je ook smaken van kersen, bosbes en kolanoot verwachten. En dit alles ruikt en proeft allemaal zeer intens, zoals alle soorten met een ‘vieze’ naam. Het THC gehalten van Amaretto Tarmac liegt er dan ook niet om, en ligt rond de 20%.

Sativa in een indica jasje

Genetisch gezien is deze hybride kruising tussen Amaretto Sour en Apollo Black Cherry voor 80 procent sativa. Toch hebben de planten een compacte en bossige structuur, waarmee ze binnen goed onder de kweeklamp te houden zijn. De bloeiperiode duurt zo’n 8 weken, wat gezien de sativa invloeden relatief kort is. Het maakt Amaretto Tarmac prima door iedereen te kweken, of je nou beginner of doorgewinterde kweker bent.

Net als de bossige structuur van de planten zelf, hebben de toppen ook een indica structuur. Ze zijn dus dik, plakkerig, compact, rond en hard. Tegen het einde van de bloeiperiode krijgen sommige planten kenmerkende paarse bladeren, terwijl de rest gewoon groen blijft. Dit zijn ook meteen de twee verschillende fenotypen van Amaretto Tarmac, en samen zorgen ze voor een prachtig aanzicht in elke kweekruimte!

High flying effect

De sativa dominantie van Amaretto Tarmac komt waarschijnlijk het sterkst in het effect naar boven. Ze geeft dan ook een ronkend high flying effect dat enigszins ontspannend is maar ook sterk stimuleert en de creativiteit aanwakkert. De energieke en euforische effecten zijn het eerst voelbaar, en gaan daarna over in een meer lichamelijk en ontspannen gevoel.

Recreatief is het dus genieten geblazen met een combinatie van stimulerende en ontspannende effecten. Medicinaal is dit echter ook een krachtige wietsoort, die de geest helpt te ontlasten, stress doet verminderen en optimistische gevoelens kan opwekken. Het intense effect maakt Amaretto Tarmac ook een goede wietsdoort tegen (chronische) pijnlachten.

  • Soort: sativa dominante hybride (80% sativa, 20% indica)
  • Genotype: Amaretto Sour, Apollo Black Cherry
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Geur/smaak: Unieke geur en smaak, zoet, bitter, ‘asfalt’, kersen, bosbes, kolanoot
  • Effect: intens effect, ‘high flying’, creatief en stimulerend, ontspannen, pijnstillend en intens (20% THC)
  • Zadenbedrijf: SeedStockers
(advertentie)