(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor een kort overzicht van de actualiteiten op medicinaal cannabisgebied zit je op vrijdag geramd bij CNNBS, want dan presenteren we je een overzicht van ons internetzusje Mediwietsite. Deze week o.a. de preventieve werking van cannabis, een Nederlandse studie die concludeert dat wiet niet de oorzaak is van schizofrenie en psychoses, het gebruik van CBD-olie bij hartziekten en hoe je zelf THC wietolie kan maken zonder alcohol.

Ziektes voorkomen met de preventieve werking van cannabis

Dat cannabis een heilzame werking heeft bij het behandelen van bepaalde ziektes staat buiten kijf. Maar kan het gebruik van cannabis ook je gezondheid ondersteunen? Of anders gezegd: heeft wiet een preventieve werking bij het voorkomen van ziektes?

Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan endocannabinoïden een rol speelt bij auto-immuunziekten, epilepsie, complex regionaal pijnsyndroom, cardiovasculaire aandoeningen, depressie, angststoornissen, schizofrenie, multiple sclerose, misselijkheid, de ziekte van Huntington, de ziekte van Parkinson, menstruatieproblemen en andere moeilijk te behandelen aandoeningen. “Kortom, hiermee is dus wetenschappelijk aangetoond dat cannabis medicinale eigenschappen heeft”, stelt Mediwietsite. Wil je alles over de preventieve werking van cannabinoïden weten, klik dan HIER.

Studie vindt geen bewijs dat cannabis schizofrenie veroorzaakt

De diepgewortelde overtuiging bij veel mensen dat cannabis schizofrenie veroorzaakt, brokkelt langzaam af. Deze mythe gaat al jarenlang rond en wordt bovendien maar wat graag door tegenstanders van cannabis verspreid, in een poging om wietgebruik in een kwaad daglicht te stellen.

Echter blijkt uit een grote analyse door onder meer de Radboud Universiteit, dat mensen met schizofrenie die ook cannabis gebruiken, de ziekte al voor hun eerste joint ontwikkelden. Iemand die hier zelf ervaring mee heeft, is ‘onze eigen’ Barney Green. Op Mediwietsite heeft hij recent ook een verslag geschreven over schizofrenie en CBD. In een stevige analyse lees je HIER alles over het baanbrekende Nederlandse onderzoek.

Hartziekten en CBD-olie – de voordelen en waar je op moet letten

Hartziekten kunnen het gevolg zijn van omgevingsfactoren, je levensstijl of een genetische aanleg. Hoe dan ook is een hartkwaal redelijk bepalend voor je welzijn en daarom dook Mediwietsite in de voor- en eventuele nadelen van CBD-gebruik bij een hartaandoening.

Steeds meer hartpatiënten zijn geïnteresseerd in de werking van cannabis als alternatief voor voorgeschreven medicijnen. Dat komt omdat veel geneesmiddelen een reeks ongewenste bijwerkingen of zelfs allergische reacties kunnen veroorzaken. Het is nog niet voldoende onderzocht hoe cannabis exact werkt bij hartkwalen. Toch wijzen enkele onderzoeken en getuigenissen van patiënten in de richting van het bestanddeel cannabidiol – ofwel CBD – als een veelbelovende medicatie. Je leest er HIER alles over.

Rosin – Wietolie met THC maken zónder alcohol

Veel patiënten maken hun wietolie door cannabis in alcohol op te lossen en het mengsel vervolgens in te dampen. Een vrij traag proces waarbij schadelijke alcoholdampen kunnen vrijkomen en er bij het gebruik van de verkeerde soort alcohol, ook residuen in de wietolie kunnen achterblijven. Gelukkig kan het ook sneller en veiliger zónder alcohol.

Deze nadelen kun je omzeilen door wietolie te maken van een zogenaamd cannabisconcentraat. Concentraten gemaakt met butaangas kunnen echter ook schadelijke stoffen bevatten en schone CO2 extracties zijn hier bijna niet te krijgen. Een schoon cannabisconcentraat maak je echter ook snel en gemakkelijk met behulp van een zogenaamde rosin pers of simpelweg met een stijltang. Zo’n concentraat hoeft niet ingedampt te worden en is binnen een paar minuten klaar voor gebruik. Lees HIER hoe dat werkt.

Meepraten op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Al bijna drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld:  Flapas/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertentie)