(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Uiteraard aandacht voor het Lancet-onderzoek waarin sterke wiet aan een verhoogde kans op psychoses wordt gekoppeld – maar klopt dit wel? Verder waarom rauwe cannabis eten zo gezond is, Timo vertelt ons hoe mediwiet zijn rusteloze benen en hernia tackelen, het belang van CB1-receptoren en hoe wiet je ingedutte seksleven na je vijftigste levensjaar een boost kan geven!

 

5 redenen om vandaag nog rauwe cannabis te eten

Het gebruik van rauwe cannabis door bijvoorbeeld je eten, of in een smoothie? Mogelijk trek je nu beide wenkbrauwen op. Laat ze maar weer zakken, want je krijgt er rimpels van én we kunnen je vertellen dat het echt heel gezond is. In dit artikel geven we vijf redenen waarom je vandaag nog rauwe cannabis zou moeten toevoegen aan het menu.

Dit zijn de 5 redenen in vogelvlucht: #1: cannabinoïdezuren  #2: boordevol vezels  #3: pijnstilling  #4: vitaminen en antioxidanten  #5: terpenen. Lees er HIER alles over plus tips voor in de keuken!

Wiet zorgt voor rust bij rusteloze benen

In dit artikel lees je het verhaal van Timo, die lid is van Cannabis Social Club Holland.

“Mijn naam is Timo en eind 2018 kwam ik in aanraking met Cannabis Social Club Holland. Ik had toen al geruime tijd last van slapeloze nachten door rusteloze benen. ‘s Nachts werd ik geplaagd door een onrustig tintelend gevoel in mijn benen. Het doet meestal niet veel pijn, maar het voelt alsof er mieren door mijn benen heen lopen en ik moet bewegen. Door dit alles word ik zelf ook heel onrustig en slaap ik ‘s nachts nauwelijks of word ik er keer op keer wakker door of beland ik zelfs ’s nachts op straat om een rondje te wandelen. Sinds december 2018 blijkt dit – na een MRI – in ieder geval deels door een hernia op L-5 te komen.” Lees HIER verder hoe cannabis Timo een veel in alle opzichten rustiger leven bezorgt!

Zo werkt Mediwiet – het belang van CB1-receptoren

Iedereen die zich in de werking van mediwiet verdiept, komt vroeg of laat de term ‘CB1-receptor’ tegen. Ook op Mediwietsite komt die vaak voorbij. Maar wat zijn CB1-receptoren eigenlijk? En waarom zijn ze belangrijk voor de werking van medicinale wiet?

Tussen 1990 en 1997 werd een heel nieuw communicatiesysteem gevonden met signaalstofjes en receptoren. Dit was het endocannabinoïden-systeem (ECS). De stofjes waar dit systeem mee werkt heten ‘cannabinoïden’ en de ontvangertjes heten ‘CB-receptoren’. De ontdekking staat op naam van Raphael Mechoulam, dezelfde professor die in 1966 als eerste THC ontdekte. Lees HIER verder over het belang van CB1-receptoren.

Libido en seksuele bevrediging na je 50ste – kan wiet helpen?

Rond het vijftigste levensjaar gebeurt er lichamelijk een hoop bij vrouwen en mannen. Vrouwen krijgen te maken met de menopauze. Dit heeft bij veel vrouwen zijn weerslag op het libido. Maar dit kan ook vaginale droogheid veroorzaken wat seksuele bevrediging lastig maakt. Bij mannen voltrekt zich rond dezelfde leeftijd ook een hormonale verandering, die lijkt op de menopauze.

Zonde, want seks is gezond voor lijf en leden. Kan wiet helpen om het libido en de seksuele bevrediging tijdens deze fase weer naar een hoger niveau te tillen? Daar lijkt het wel op. Ontdek HIER hoe.

Lancet-onderzoek: Sterkere wiet verhoogt kans op psychose

Al jarenlang linken artsen cannabisgebruik aan psychische problemen. Deze link wordt ook regelmatig wetenschappelijk onderzocht, met wisselende uitkomsten. Een internationaal team wetenschappers heeft onlangs ruim tweeduizend mensen onderzocht, afkomstig uit allerlei Europese regio’s, waaronder Amsterdam. De studie vond plaats onder leiding van Marta Di Forti, een Londense psychiater verbonden aan King’s College.

Dit keer luidt men de noodklok: als je dagelijks sterke wiet – en dat begint bij hun al met 10%THC – gebruikt heb je tot vijf keer meer kans op psychose. Ze stellen verder dat het aantal psychoses in Amsterdam zou kunnen halveren als de hoofdstedelijke coffeeshops geen sterke wiet meer verkopen. Mediwietsite duikt in het onderwerp en vraagt zich af: klopt dit wel? Lees HIER alles over (sterke) cannabis en psychoses.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[openingsbeeld:  Mitch M/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertentie)