(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is alweer een tijdje geleden dat we een aflevering plaatsten in de serie ‘wietpechvogel’. Komt natuurlijk ook omdat we inmiddels wel bijna alle oorzaken voor het voortijdig verspelen van je wiet(planten) hebben gezien. Maar in Capelle aan den IJssel gebeurde dit weekend iets dat we nog niet eerder tegenkwamen!

Vurige ruzie

Zaterdag, uurtje of half tien in de avond. Locatie: portiekflat de Wingerd in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel, waar een gezellig familieavondje volledig ontspoort. De 24-jarige vrouw des huizes krijgt namelijk mot met manlief en wordt zelfs zo pissed dat ze besluit iets van de vermeende klootzak in de fik te steken!

Dat geintje loopt echter verkeerd en binnen de kortste keren staat de woning zelf in brand…

Brandweer en politie zijn snel ter plaatse en dat is nodig ook, want in totaal moeten liefst zes huizen worden ontruimd door de brand en de flinke rookontwikkeling. Zo moeten de buren van de ruziemakers met een hoogwerker van hun balkon worden gered!

Waar rook is…

De aanstichtster zelf vluchtte rechtsreeks in de armen van de politieagenten, die haar zowel arresteerden (wegens brandstichting dus) als doorstuurden naar een ziekenhuis voor controle. De licht ontvlambare dame had namelijk veel te veel rook ingeademd, een lot dat trouwens ook haar beneden- en bovenburen moesten ondergaan (rook inademen en naar het ziekenhuis).

Haar man en kinderen wisten zichzelf in veiligheid te brengen en zijn niet gearresteerd. Na een uur was de fik onder controle maar het gehele pand is nogal naar de gallemiezen…

K*tweekend

Nou is dit allemaal nog tot daar en toe, maar je bent hier op een 100% hardcore cannabis website, dus waar is de link met wiet?

Welnu. In één van de woningen die dankzij het mot zoekende pyromaantje ook de pineut was, vonden hulpverleners ‘een aantal hennepplanten’. Ze bleken toe te behoren aan een 32-jarige man. Gelukkig (vanwege die rook en zo) was ie zaterdagavond niet thuis.

Maar zeer ongelukkig verspeelt hij dus wel mooi zijn wietkwekerij dankzij het gesodemieter van de buren en om zijn pech helemaal te vervolmaken werd de wietkweker op zondag alsnog gearresteerd…

[openingsfoto:  Rob Hyrons/Shutterstock]
(advertenties)