(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bedrocan is het enige Nederlandse bedrijf dat legaal wiet kweekt, als medicijn voor apotheken. Sinds kort is men actief in Canada en is er in Flevopland een nieuw farmaceutisch bedrijf opgericht: Spirocan. In een interview met Z24 licht directeur Tjalling Erkelens de expansiedrift van Bedrocan toe. “Wij maken geen wiet.”

De zakenwebsite en RTL tv-zender Z24 sprak uitgebreid met de directeur van Bedrocan, Tjalling Erkelens. Wij lichten de opvallendste uitspraken er even voor je uit:

Over de term ‘mediwiet’:

“Ik háát dat woord. Wij maken geen wiet. Ik wil een scheiding tussen vermaak en het medicinale gebruik. Niet voor mezelf, maar voor de patiënten. Zij zijn afhankelijk van de werking dat een ander product niet kan leveren”

Over hoe je leert wiet kweken (Erkelens is zelf oud-witlof/asperges/tuinkers-teler), bijvoorbeeld het boek ‘Marihuana binnen’ van Jorge Cervantes:

“Dat vond ik zo belachelijk. Er staan ook wel zinnige dingen in hoor, over biologische bestrijding en dat soort dingen. Maar ook een techniek bijvoorbeeld dat je je lampen van oost naar west over je planten moet bewegen. Jongens uit die cultuur hebben niet zoveel verstand van plantjes kweken”

De website van Bedrocan. Het bedrijf wil uitgroeien tot een wereldwijde speler op het gebied van medicinale cannabis

De website van Bedrocan. Het bedrijf wil uitgroeien tot een wereldwijde speler op het gebied van medicinale cannabis

Over de prijs van 8 euro per gram van Bedrocan-wiet (exclusief apothekersvergoeding) en de kwalitatieve vergelijking met coffeeshopwiet:

 “Er blijft bij ons veel meer geur en smaak over. Dat draagt bij aan de werking”

Over waarom geheim moet blijven waar de (nieuwe) Bedrocan-fabriek ligt en waarom de 25 personeelsleden een strikte geheimhouding moeten naleven (alles altijd wegen, pasjes et cetera):

 “Cannabis is uitstekende roofwaar. Als een zakje eenmaal buiten is, weet niemand waar het vandaan kwam”

Over het monopolie van Bedrocan in Nederland als enige legale wietkweker, en of het open Canadese model niet beter is?

“Elke vijf jaar is er een Europese aanbesteding. Bedrocan is alleen elke keer de enige die daaraan meedoet. Er is ook nog geen ander bedrijf dat dit op deze schaal kan. Je moet aan veel voldoen om in aanmerking te komen, zoals telen onder de ‘Good Agricutural Practices’-richtlijn, niks crimineels hebben gedaan en een degelijk bedrijfseconomisch verleden kunnen aantonen”

Meer informatie en volledige interview

Wil je nog meer lezen over verleden, heden en vooral de toekomst(dromen) van Bedrocan, dan klik je HIEROP voor het volledige interview wat Z24 hield met directeur Tjalling Erkelens.

Meer info over Bedrocan en legale medicinale cannabis vind je HIER op hun website

[Openingsfoto: Blackberry Kush door Dank Depot/Flickr]
(advertenties)