(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ooit was het Zuid-Amerikaanse Colombia het bloedigste strijdtoneel van de war on drugs, maar die tijden zijn voorbij. Zeker voor wat betreft cannabis, want het land zet nu volop in op de medicinale wietrevolutie. De eerste 2 bedrijven – waaronder een coöperatie van arme Colombiaanse boeren – hebben de licentie binnen om grootschalig wietolie te produceren, met ongelimiteerde THC en CBD-percentages.

Eerste ongelimiteerde licenties

Nog niet heel lang geleden – twee jaar om precies te zijn – legaliseerde de regering van Colombia medicinale cannabis. Maar tot op heden was de binnenlandse productie beperkt tot producten waar geen of nauwelijks THC in zit. Deze week veranderde dit en verleende de overheid 2 bedrijven een licentie om voortaan niet alleen wiet te kweken voor CBD-producten maar ook voor wietolie met THC, en er is geen limiet op de percentages vastgelegd bovendien.

Het gaat om een Canadees bedrijf met de naam Khiron Life Sciences Corp. dat via dochterbedrijf Khiron Colombia SAS aan de slag mag (op 7 hectare wietvelden met nog 13 hectare in de pijplijn).

Ook PharmaCielo Colombia Holdings S.A.S. heeft de ongelimiteerde licentie binnen en dit is eveneens een dochterbedrijf van een Canadese firma: PharmaCielo Ltd.

Samenwerking met kleine, lokale boeren

Vooral dat laatste bedrijf is interessant, omdat het eigenlijk een coöperatie is. Eerder dit jaar namelijk gingen de Canadezen een partnerschap aan met Cooperativa Caucannabis, een samenwerking van 63 agrarische bedrijven en boeren in het departement Cauca. Op ruim 12 hectare wordt er wiet gekweekt en er staan aparte kiemruimtes, moederplanten- en kraamkamers voor de dames. Binnenkort uit te breiden met een extractie-lab om ook de olie te kunnen produceren.

Namens PharmaCielo reageert de Colombiaanse CEO Federico Cock-Correa opgetogen over de nieuwe licentie. ‘De Colombiaanse regering heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het verzekeren dat alle Colombianen profiteren van deze nieuwe industrie. Gecombineerd met de kwaliteiten en middelen van PharmaCielo is de certificering van kleine kwekers door de Colombiaanse overheid een garantie dat de focus op het Colombiaanse volk gehandhaafd blijft.’

Kijk, zo kan het dus ook en wellicht niet alleen in Colombia (hint hint kabinet Rutte III 😉

(advertenties)