- Buitenwiet test ’24 update #25: croptober eist haar tol
- Stoppen met roken maar toch wiet inhaleren? Aan de vaporizer!
- De bloeiperiode van wiet: tel je vanaf 12/12 of de eerste bloeiharen?
- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #15)
- Het verschil tussen natuurlijke & kunstmatige voeding (bio vs. mineraal)
- 9 werkende kweekmethodes voor meer wiet
Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #14)
Buiten merkt Gefjon dat de temperaturen langzaam dalen en dat het echte herfstweer in aantocht is. Het is maar goed dat zijn grote buitenplanten allemaal in bloei staan, met de twee freaky mutanten voorop! Hoe ver ze precies zijn kan Gefjon moeilijk inschatten maar de oogst komt elke dag dichterbij…
Hey hey, hier ben ik weer met een verhaal over mijn buitenwietseizoen dit jaar. Het is inmiddels zondag 22 september en het is nog best lekker weer op het moment. Vanaf vanavond wordt het regenachtiger buiten, en krijgen we de eerste koudere nachten voor onze kiezen. We gaan dus echt wel richting het herfstweer ondertussen.
De freaks zijn het verste
De freaky wietsoorten in de tuin zijn wonderbaarlijk genoeg het verste in de bloei, van alle dames in de tuin. Ze hebben al echte toppen en dat zijn inmiddels allang geen pluizige witte bolletjes meer. De Supafreak is echt een monster geworden! Ze is zeker twee meter hoog en ik denk zelfs anderhalve meter breed onderaan. De hele plant heeft overal topjes, ik vind het echt mooi om te zien.
Wat ook leuk is (en wat natuurlijk ook een reden is om deze freaks te kweken), is dat je ze absoluut niet als cannabisplanten zou herkennen. Als ik je niet zou vertellen dat het wietplanten waren, dan zou je er zelfs als liefhebber misschien straal voorbij lopen.
In vergelijking met de Supafreak heeft de Frosty’s Purple Freak wat minder vertakkingen en is ze iets minder bossig. Verder lijken de bladeren erg op elkaar maar het zijn natuurlijk ook beiden freaks of nature. Qua trichomen is Frosty’s Purple Freak iets meer ‘bepoederd’ al met een laagje kristallen op de blaadjes en de topjes. De topjes zijn ook wat paarser maar dat is gezien de naam natuurlijk ook vrij logisch.
Hollands Hope en Biscotti Vanilla
De Hollandse Hope dames ontwikkelen ook mooi verder. De grote plant die tussen de vlinderstruik staat, is meer dan tweeënhalve meter hoog geworden, en heeft ook overal topjes. De Hollands Hope die naast de Big Yeti van SeedStockers staat had ik getopt, en die heeft daardoor uiteindelijk drie hoofdtoppen gekregen. Ook dit is een grote plant van bijna twee meter.
En dan de Biscotti Vanilla planten. Deze zijn op de freaks na het tweede verste in de bloei en qua ontwikkelingen. Er zijn ook hier al enige trichomen te bespeuren dus ze ruiken ook al goed. Eentje staat bij de deur van de kas, en krijgt daardoor wat extra lucht en wind. Het zijn mooie lange toppen in wording, en erg mooi om te zien.
Buiten dat ze dit jaar allemaal wat trager op gang zijn gekomen (ja, kan echt niet stoppen eraan te denken, is echt iets dat ik niet goed begrijp…). staan ze wel allemaal mooi, dus we zullen zien. De komende weken wordt het spannend om te zien wat er gaat gebeuren als het echte herfstweer zich aandient.
Hoe lang nog?
Ik kan ook moeilijk zeggen in welke week ze precies staan, maar dat hoort ook wel een beetje bij buiten kweken. De zon gaat immers ook niet van de ene op de andere dag naar 12/12 zoals binnen wel het geval is. Het is dus een kwestie van gissen en gokken en daarom geef ik ook maar geen bloeiweken aan, en als ik dat wel doe moet je het maar met een klein korreltje zout nemen.
Ze zouden nu ongeveer in week 3 à 4 van de bloei zijn, dus ik gok ergens de laatste week van oktober te kunnen oogsten. De kans is wel groot dat ik dat een weekje vroeger doe, om toprot te vermijden. Als er al teveel toprot is en ik daardoor echt te vroeg moet oogsten, dan wordt het na het drogen verwerkt tot ice-O-Lator en fresh frozen hash. Maar hé, zo ver zijn we echt nog niet dus het kan nog alle kanten op.
Groene groet, Gefjon Grow 🙏
(advertentie)