(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is eindelijk wat beter weer aan het buitenwietfront, en dat is de meeste testplanten deze week aan te zien. Ze genieten zichtbaar van de zon en drinken zich gulzig vol, al zijn er ook wat pechvogels die nog steeds met veel slakken te kampen hebben. Een groot deel van de autoflowers staan al in bloei. Het zal echter nog wel even duren voordat ze geoogst kunnen worden, dus we hopen dat de zomer nu goed doorpakt. 

Nick aka Kuni

Update 23 juni 2024: Hoi, hoi, beste buitenwiet test vrienden! Mijn laatste buitenwiet test verslag is alweer ruim twee weken geleden; daarom weer een kort verslag over mijn groene dames, en hoe het met ze gaat.

De auto’s Alpine Crocket en Dutch Treat zijn reeds overgegaan tot de bloei. Ze groeien en bloeien met volle teugen en de aankomende dagen is er ook veel zon aangekondigd! De hoofdtop van Dutch Treat begint al mooi te kleuren, en ziet er in ieder geval al heel smakelijk uit.

Ook de gefeminiseerde planten Big Yeti en Alpine Honey Melon in textielzakken, hebben geen last meer van slakken. Al zijn ze nog wel in grote getale aanwezig in de moestuin.

De gefeminiseede Zmäkdaun groeit als een malle! Mede omdat zij in de kas staat, en heerlijk van de warmte geniet. Ze heeft hier ook minder last van slakken. Binnenkort zal ik maatregelen moeten gaan treffen om de zijtakken te ondersteunen. Dit natuurlijk vanwege het te verwachten gewicht wat er aan zou kunnen gaan hangen. Ik zal Zmäkdaun de volgende keer eens opmeten, want ze wordt al behoorlijk groot!

De nageleverde autoflower Erdbeer is al een tijdje geleden ontkiemd en staat voorlopig nog in mijn Dokter Groen kweekkast maar groeit wat compacter dan de andere plantjes. Mijn vermoeden is dat de wortelstimulator toch wat te sterk geconcentreerd was. Ik zal hier beter rekening mee moeten gaan houden, en hoop op verbetering en dat ze nog wat mag strekken.

Afgelopen jaar ben ik pas begonnen met deze nieuwe passie, en ik zal nog veel moeten leren. Ik lees jullie verslagen dan ook met veel interesse! Tot de volgende keer, en geniet van het hele groei- en bloeiproces. Life is good!

Groene klevende vinger groeten, Nick aka Kuni.

Gefjon Grow

Update 24 juni 2024: Hey hey, hier zijn we weer Elke keer neem ik me voor om niet te veel te jammeren over het weer en de slakken. Maar ja daar gaan we weer….

Deze week had ik veel last van de slakken. Ze waren weer in hoge aantallen aan het slopen in mijn arme tuintje Ik ben het dan ook een beetje erg zat, en ga over naar de drastischere maatregelen. Ik heb deze week een zeil op de grond rond de potten gelegd, en een dikke streep zout rondom de potten getrokken. Dit allemaal zodat ze er zeker niet meer bij kunnen.

Ik heb verder echt alles geprobeerd (alleen de elektrische draad zoals in dit artikel hier nog niet, maar de tuin is net iets te groot om overal draad en batterijen te gaan bevestigen ).

Voordeel van de kas is dat ik geen wateroverlast, en zeiknatte potten heb. Ook hoef ik niet het constant met de potten te sleuren, als de zon even schijnt of als het weer gaat regenen. Het nadeel is echter wel dat ze niet zo breed worden en weinig zijtakken zullen hebben.

Ze zullen eerder een dikke hoofdtop en een paar zijtoppen krijgen, maar ik heb genoeg autoflowers gezet. Dus dat komt zeker wel goed, ondanks dat er wekelijks wel een paar sneuvelen door de slakken of iets anders Deze week zijn er twee Purple Bud auto’s en een paar Critical auto’s doodgegaan …RIP

Als het weer zo blijft aanhouden vrees ik dat we in de latere bloeiperiode ook een hele reeks toprot ellende over ons heen krijgen. Maar zover zijn we natuurlijk nog niet dus blijven we hopen op nog een paar mooie weken/maanden zon, of toch op zen minste een mooie nazomer

De Big Yeti in de volle grond die staat er prachtig bij en is ongeveer 165 cm hoog en groeit echt goed door. De andere Yeti heb ik ook in de volle grond gestoken, in de hoop dat ze ook nog zo groot mogelijk wordt.  De andere Yeti’s tussen het onkruid groeien ook mooi door

De Zmäkdauns dan. De grootste die ik in de volle grond had gezet is erg aangetast door de slakken Vooral de bovenkant is er erg aan toe…. Ik heb ook de andere Zmäkdaun plus die in de kas in de grond gestoken dus er staan er redelijk wat in de volle grond. Ze doen het allemaal heel goed en zijn grote, gezonde dames

Dan de autoflowers. Die beginnen mooi door te bloeien en zullen eerder een grote hoofdtop aanmaken en niet zo breed worden. Ze staan er ook erg mooi bij.

Deze week verwachten we een paar dagen mooi weer, en we hopen dat dat voorlopig zo blijft Ik heb ook een foto in de stijl van vorig seizoen erbij toegevoegd. Dit is natuurlijk die met de smiley naast de Big Yeti, om de traditie verder voort te zetten. Dus wie zich geroepen voelt (Selma misschien dit jaar ook weer???) maak er gerust ook eentje Zo, dit was het weer voor vandaag.

Groene groet, Gefjon Grow

De Groene Tuinman

Update 27 juni 2024: Hallo allemaal, hier weer een update van De Groene Tuinman. Ik vergeet steeds een stuk te schrijven en dan krijg ik al het mailtje van de update op de vrijdag Met de regenperiode was het ff stressen en wist ik niet of ze het wel gingen halen allemaal. Maar gelukkig staan ze allemaal nog overeind.

Helaas was Alpine Honey Melon niet opgekomen en loopt die nu wel flink achter, maar we gaan het zien. Ze staan er nu goed bij en ik heb ze allemaal getopt. Zoals je kunt zien ga ik dit jaar proberen om in de breedte te kweken. Ik trek de planten daarom ook schuin om zo de lichtverdeling ook beter te krijgen. En wat vinden ze deze temperaturen lekker!

Bart

Update 27 juni 2024: Zó, de update voor deze week. De auto’s komen stilaan in bloei, dat zou je bij de Dutch Treat het beste kunnen zien, alleen heeft een rups zich aan de top tegoed gedaan. De twee andere doen het vrij goed maar de slakken hebben dus wel de net gekiemde Melon te pakken gehad! Daar heb ik daarom mijn Jack Hulkberry voor in de plaats gezet.

Verder doen de andere twee het ook wel goed. Mijn Lemon Kix planten staan er ook heel mooi bij. De Sticky Orange XXL was ik vorige week vergeten te vermelden, maar op de foto zal je wel zien dat er iets niet klopte.
In had dus te vroeg een extra zaadje gekiemd, waardoor er twee plantjes vlak naast elkaar groeiden. Deze heb ik nu verplant, en daardoor heb ik vier in plaats van drie Sticky Orange XXL planten staan.

Groetjes, Bart

Panty Punch

Lemon Kix

Mike

Update 28 juni 2024: Hallo mede liefhebbers, eindelijk een zonnige week en dat heeft ze goed gedaan. De drie fotoperiodieke soorten zijn op dag 21 verpot naar hun uiteindelijke bestemming. Dit is een pot van ruim 30 liter met Plagron batmix, die ik voor de tweede keer gebruik. Ik heb deze wat opgewaardeerd met kippenmest korrels.

Ze stonden voor het eerst ’s nachts buiten, en de koude nacht aan het begin van de week vonden ze denk ik niet heel fijn, want op het blad zaten de volgende dag druppels (zie foto). De Big Yeti probeer ik klein te houden door haar nog even in een kleinere pot te laten staan, in de grote pot. Ik heb er wat companion-plantjes bij gezet, vindt mijn vrouwtje leuk

Erdbeer is nu 31 dagen, en daar heb ik al wat LST-training op toegepast. In alle potten heb ik trouwens een textielpot gestopt zodat de wortels niet gaan rond cirkelen. De vijfde plant rechtsvoor op de groepsfoto is een F1-autoflower van een andere breeder. Deze is 45 dagen en in bloei gegaan.

Groeten, Mike

Dima

Update 28 juni 2024: Eindelijk! Daar is ie dan, de zon. En wat genieten we ervan! Fier de bladeren omhoog vingen ze deze week de oh zo gemiste zonnestralen op, om na een energieslurpende dag weer te genieten van de nachtrust. Prachtig om te zien! En resultaat geeft het.

Erbeer is na wat bladprobleempjes stabiel en hard bezig met het bouwen van een mooie hoofdcola over drie kwart van haar stam. De plant-pot ratio van Dutch Treat is dusdanig uit verhouding, dat ik op dit soort dagen drie keer met de gieter langs moet komen. Ze blijft maar doorgroeien maar gelukkig is ze afgelopen week ook lekker gaan bloeien.

Ik ben benieuwd hoe het bij de rest is gegaan, en wens iedereen nu eindelijk een goede start van een mooie zomer. Geniet ervan en tot de volgende…

DIMA

Zengrower

Update 28 juni 2024: Hoi allemaal! De heerlijke zomerzon is niet alleen goed voor mijn humeur, maar de autoflowers genieten net zo hard mee! Die lijken de zonnestralen met volle teugen op te nemen, en dat zie je meteen terug in de explosieve groei van de afgelopen week.

Vorige week vertelde ik dat alle dames inmiddels in bloei stonden, maar dat was toch niet het geval. Dutch Treat houdt haar Nederlandse traktatie nog even voor zichzelf lijkt het Het is duidelijk dat deze dame geen boodschap heeft aan de andere, reeds bloeiende planten, en mijn verwachtingen. Beetje diva-gedrag misschien? Ze bouwt de spanning op en laat haar bloemen zien wanneer ze er klaar voor is. Een pittige dame, maar daar houd ik wel van .

Erdbeer en Alpine Crocket bloeien lekker door en de strek zit er ook nog steeds in. Alpine Crocket doet haar naam eer aan en piekt als een berg boven alle anderen uit.

In mijn eerste verslag noemde ik al het handige bloei voedingsschema dat ik van Biotabs gekregen heb. Zodra de bloei start geef ik om de week PK Booster Compost Tea en Bio PK. De Compost Tea doe ik in een emmer met water en laat ik dan twee dagen pruttelen met een luchtpompje erin. Daarna giet ik iedere dag een scheutje bij iedere bloeiende plant (sorry Dutch Treat).

Met de brandende zon van de afgelopen dagen was het wel even schakelen met water geven. Eerst dronken de planten niet zo veel en was een keer per dag water geven genoeg. Maar die vlieger gaat nu niet meer op in de kas. Ik geef ze nu twee keer per dag een flinke scheut en dat hebben ze zeker nodig. Het is echt genieten om te zien hoe de planten iedere dag weer meer toppen ontwikkelen.

Dat was het voor deze week ✌️ Ik wens iedereen een mooi weekend en een groeizame week

Groene groet, Zengrower

Wolkenwietje

Update 28 juni 2024: Slakkenaanval – week drie:

de slome slak slurpt
haastiger dan een haas graast
babywietjes op

Vorige week durfde ik geen update te schrijven. Elke avond dekte ik de jonge plantjes toe, zodat de slakken ’s nachts geen kans zouden hebben. Vlak voor ik het zou doen, sloeg het noodlot toe. Ik trok een dikke naaktslak van de net opgeschoten Erdbeer.

Een deel van het blad waar hij aan knabbelde zat helemaal vast aan de slak. De Erdbeer is onherstelbaar beschadigd. Slechts één van de twee eerste blaadjes was over en de eerste aanzet van een nieuw blad. De grote bladeren had de slak allemaal verorberd. Ze zeggen dat slakken sloom zijn, maar hoe snel zoiets gaat. Dat is niet te filmen.

Van de eerste schrik bekomen en een mooie zonnige week later, staat de Erdbeer nog in zijn oude pot. Er zit nog steeds leven in. En heel langzaam beginnen de binnenste bladeren verder te ontwikkelen. Het is allemaal erg pril en er kan nog veel misgaan. Maar misschien komt de Erdbeer er bovenop.

Wat ik wel merk bij de autoflowers, is dat ze erg gevoelig zijn voor stress. Het bezoek van de slak was het hoogste niveau van stress. De naderende dood is ook voor een wietplantje niet leuk. Het herstellen van dergelijke stressvolle momenten kost veel tijd. En juist die tijd is heel kostbaar bij een autoflower. Ik weet niet of andere kwekers dat ook zo ervaren. Dit jaar is heel slakrijk en dat lijkt extra zwaar te zijn voor de autoflowers.

Deze week prachtig weer. Misschien soms iets te warm. We hebben de twee andere plantjes (Alpine Crocket en Dutch Treat) verpot in grotere potten. Ze gaan ongeveer gelijk op, al stond de Alpine Crocket op voorsprong. Na het verpotten loopt de Dutch Treat mooi in.

Heel spannend, want ze kunnen niet meer op de tafel bij het huis blijven staan. Ze hebben een plekje op het speciale wietbankje gekregen. Het verpotten en warmere weer heeft ze erg goed gedaan afgelopen week.

Volgende week wordt het weer kouder. Hopelijk zal er voldoende licht en zon zijn om de groei erin te houden. Voor je het weet begint de bloeiperiode. Tijd is heel kostbaar bij autoflowers. En de slakken formeren zo nieuwe troepen voor een nieuwe aanval.

 

Dutch Treat en Alpine Crocket verpot op het bankje.

(advertentie)