(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een filmquiz-achtige kop staat er boven dit stukje en wel hierom. In Colorado – godbetert het! – vond het leger het nodig om met zo’n enorme gevechtshelikopter wietplantjes weg te halen uit een ravijn. Laatste stuiptrekkingen van War on Drugs-fanaten?

Hoewel Colorado dus de 1e Amerikaanse staat is waar cannabis volledig gelegaliseerd werd, wil dat nog niet zeggen dat er geen onverkwikkelijke misdaden tegen ons geliefde plantje meer plaatsvinden. Integendeel. Afgelopen dinsdag nog werd er een compleet spektakel opgetogen om de argeloze mensheid te overtuigen van de slechtheid van cannabis, tenminste zo leggen wij het dan uit hè? Over naar Boulder County in Colorado. Daar ontdekte de plaatselijke politie een wietplantage op een nogal afgelegen plek: South St. Vrain Canyon.

Net als in de film…

De ontdekte wietplantage was nog niet eens een prestatie van de cops zelf, nee, wandelaars hadden die een week eerder gespot. En ze konden het stukje tuinbouwvlijt ook niet zelf te lijf gaan, daarvoor schakelden ze o.a. het leger in. En die stoere jongens van de US Army stuurden een vette Black Hawk helikopter, je weet wel van die Hollywood-film. Alleen ging nu niet de helikopter down , maar de 400 à 500 wietplanten 🙁

Triest dat er zo’n kostbare operatie wordt uitgevoerd voor wat wietplanten in een staat waar wiet volledig legaal is. Nou ja, het levert weer ‘leuke War on Drugs’-plaatjes op:

black hawk down

(advertenties)