(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ALAAF! Carnaval staat weer in de gang, naast een paard. Vanaf dit weekend is het katholieke volksdeel een dag of 5 ontoerekeningsvatbaar. Maar of je het nu viert of niet, speciaal voor jullie dit THC-menuutje! Na deze heerlijke gerechten heb je genoeg energie om die carnavalsdagen door te komen… Eet smakelijk 😉

Zoete aardappel-cannabissoep

Met carnaval is het meestal nog wel fris buiten. Wat is er bij koud weer beter dan een kop lekkere warme soep? Deze soep is ook nog eens ideaal om je hoofd leeg te maken na een avondje flink aan de drank te hebben gezeten. Aangezien het maken ervan geen rakettechnologie is, kun je eventueel de hoeveelheid cannabisolie zelf bepalen.

Ingrediënten:

zoete aardappelcannasoep

(Foto: The Stoners Cookbook)

– 3 grote zoete aardappelen, geschild en gesneden

– 2-3 eetlepels cannabisolie (recept HIER)

– 3 lente-uien, fijngesneden

– 3 reepjes bacon, krokant gebakken, uitgelekt en fijngesneden

– 2 theelepels chilipoeder

– Anderhalve lepel cayennepoeder

– 2 eetlepels slagroom light

– 1 liter kip- of groentenbouillon

Bereidingswijze:

Doe de zoete aardappelen in een grote soeppan met wat water (ongeveer 5 tot 10 cm hoog in de pan). Laat de aardappelen 20-25 minuten koken. Giet ze daarna af. Terwijl de aardappelen koken, zet je een niet al te grote koekenpan op het vuur. Doe daar de cannabisolie in. Sauteer de lente-uitjes 3 tot 4 minuten en schep ze regelmatig door elkaar. Doe de bacon erbij en roer zodat de cannabisolie erin trekt. Doe de bacon en de lente-uitjes in een schaal en zet ze opzij. Pureer de aardappelen en voeg de rest van ingrediënten toe, de bouillon als laatste, en roer/mix net zo lang tot alles zacht is. Maak dan de soep nog even warm en serveer het daarna in een kom of schaaltje en garneer met de lente-uitjes en baconsnippers.

Magische rastapasta

Pasta, een favoriet van velen. Deze rastapasta is makkelijk te maken en is lekker en gezond. Een welkome afwisseling op de klassieke spaghetti bolognese.

Ingrediënten:

– 250 ml cannabisolie (zie eerste gerecht voor recept)

rastapasta

(Foto: The Stoners Cookbook)

– 500 gram rotinipasta

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 bos asperges, gesneden

– 75 gram gesneden prei

– 3 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 grote rode en 1 grote gele paprika, in blokjes

– 150 gram champignons, fijngesneden

– 75 gram zongedroogde tomaten, gesneden

– 22 gram geraspte Parmezaanse kaas

– 28 gram mozzarella, gesneden

– 22 gram geraspte Pecorino Romano kaas

– Halve theelepel gedroogde basilicum

– Halve theelepel verse tijm

– Halve theelepel verse oregano

– Zout

Bereidingswijze:

Kook de pasta en giet daarna af. Giet de olijfolie erover heen en zet het opzij. Stoom de asperges boven een pak met kokende water voor 2 minuten totdat ze zacht zijn en zet deze ook opzij. Verwarm de helft van de cannabisolie in een koekenpan op een middelhoog vuurtje en sauteer daarin de prei voor 8 minuten totdat ze goudbruin zijn. Doe de paprika, de knoflook en de champignons erbij en laat dit voor 5 minuten sauteren. Laat dit daarna afkoelen. Doe de groenten met de pasta in een grote schaal. Doe de zongedroogde tomaatjes, asperges, kaas, kruiden en zout erbij. Doe de rest van de cannabisolie erbij en hussel het nog een keer door elkaar.

Canna-chocopudding

We zijn bij het favoriete deel van de maaltijd gekomen: het toetje. Lekkere chocoladepudding, maar dan met die extra finishing touch 😉

Ingrediënten:

– Eiwit van 2 eieren

cannachocpudding

(Foto: The Stoners Cookbook)

– 10 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels Maizena

– 540 ml volle melk

– 2-3 eetlepels gesmolten wietboter (voor recept klik HIER)

– 100 gram suiker

– 1 theelepel verse vanille

– Frambozen voor garnering

Bereidingswijze:

Kluts de eiwitten lichtjes met een staafmixer. Doe de cacaopoeder en maizena in een middelgrote schaal, doe er 250 ml melk bij en maak er een zacht vloeibaar mengsel van. Maak de overgebleven melk met de wietboter en de suiker warm tot het kookt en blijf de hele tijd roeren. Als het kookt, draai het vuur dan lager en laat het nog voor 2 tot 3 minuten door sudderen. Draai daarna het vuur uit en laat het 10 minuten afkoelen.  Doe 250 ml van het cacaomengsel bij de eiwitten, kluts het nog en maak het langzaam warm in een pan (niet laten koken!). Van het vuur halen, de vanille erbij doen en af laten koelen. Zet het in de koelkast zodra het op kamertemperatuur is gekomen. Serveren met de frambozen er bovenop.

ALAAF!

(advertentie)