(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met BITE. Nee, dat is geen nieuwe strain maar het ondermijningsteam BITE, actief in Oost-Brabant. De hele vorige week hielden die speurders zich bezig met panden waar al eerder een xtc-lab of wietplantage was ontdekt. Maar de zeer professionele wietkwekerij die BITE vrijdag in Eindhoven ontmantelde – door de politie als ‘hennepfabriek’ omschreven – was te danken aan een tip van een omwonende.

Wietfabriek in Eindhovense wijk Woensel

De hennepfabriek stond in een loods aan de Raedeckerstraat in Eindhoven. Letterlijk, want binnen in die loods hadden de wiettelers van dienst nóg een tweede loods gebouwd van spaanplaat en hout. Handig om de warmtebeeldcamera’s van politiehelikopters te misleiden, maar tegen verraad van brave burgers is helaas niets bestand.

En aldus kwam er afgelopen vrijdagmiddag ook aan deze zeer professionele wietkwekerij ‘per toeval’ een einde, zoals dat dan zo mooi heet. De lokale krant Eindhovens Dagblad komt bijna superlatieven tekort om de plantage te omschrijven die door BITE naar de gallemiezen is geholpen.

Een citaat: “Het zijn de tie-wraps die alle kabels netjes bij elkaar houden, de kleine kalendertjes waar de bloei- en snoeitijden op worden bijgehouden, de transformatoren die netjes in rekken staan: de hennepkwekerij die werd aangetroffen in een loods in Woensel ademt één en al professionaliteit.”

‘Erg professioneel ingericht’

In de loods-in-de-loods waren drie ruimtes. Eentje moest zelfs nog zijn debuut maken, in de tweede stonden 480 wietplanten en in de derde was al geoogst. Tel de drie ruimtes bij elkaar op en je weet dat deze wietfabriek in staat was om 1500 planten te laten groeien en bloeien.

“Dit is heel erg professioneel ingericht en heeft duizenden euro’s gekost”, zegt Esther Janssen, eenheidscoördinator georganiseerde hennepteelt bij de politie Oost-Brabant tegen de lokale krant. Het Eindhovens Dagblad maakte trouwens ook nog een kort filmpje van de hennepfabriek, maar van YouTube hebben ze daar nog nooit gehoord, vandaar dat je even op onderstaand fragment moet klikken om het op hun website te bekijken:

Tja, dan kunnen ze bij BITE en de politie Oost-Brabant wel denken dat er nu een slag is toegebracht aan de ‘ondermijnende activiteiten’ van wiettelers en -handelaren, maar de jarenlange praktijkervaring leert ons dat het allemaal geen drol uitmaakt. Er was, is en blijft genoeg wiet voor iedereen. Een hoop belastinggeld en 480 mooie wietplanten zinloos verspild, meer valt er wat ons betreft niet meer over te zeggen…

(advertenties)