(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabisolie is een medicijn dat helpt tegen veel aandoeningen – lees het interview met Wernard Bruining er maar eens op na. Ook bij kinderen met epilepsie is het heilzaam, maar het mag niet overal in Amerika. De Epilepsy Foundation wil dat veranderen!

Het meisje Charlotte Figi in een kas vol met het naar haar vernoemde cannabismedicijn!

Het meisje Charlotte Figi in een kas vol met het naar haar vernoemde cannabismedicijn!

Charlotte’s Web

Na het succes van Charlotte’s Web, een filmpje over een klein kind dat dankzij wietolie van 200 epilepsie aanvallen per week terugging naar 0 tot 1, zijn er al honderden families met zieke kinderen naar  de ‘vrije wietstaat’ Colorado verhuisd. De wanhopige families komen uit 43 (!) verschillende staten in de VS en 2 buitenlanden. Dat verkassen doen ze ook omdat de speciale cannabissoort ‘Charlotte’s Web’ – met een heel hoog CBD-percentage en nauwelijks THC – in Colorao wordt gekweekt, een uitvinding van The Stanley Brothers. De strain is vernoemd naar patiëntje Charlotte Figi. Als je haar aangrijpende relaas nog eens wil zien, klik dan HIER.

Geen enkel ander probaat medicijn

IN de VS wordt er opnelijk campagne gevoerd voor het toestaan van wietolie als medicijn

IN de VS wordt er opnelijk campagne gevoerd voor het toestaan van wietolie als medicijn

Veel mensen hebben natuurlijk helemaal geen geld om zomaar naar een andere staat te verhuizen, of zitten vast aan hun banen, huizen en familie. Begrijpelijk, vandaar dat de nationale epilepsievereniging in Amerika nu pleit voor toegankelijkheid van deze wietsoort in heel het land. Warren Lammert is voorzitter van de Epilepsy Foundation en zelf vader van een epileptisch dochtertje, Sylvie. Zij kreeg haar eerste aanval op een leeftijd van 9 maanden en is nu 16 jaar oud. “Ze heeft een medisch apparaatje geplanteerd gehad, ze heeft het ketogeen dieet geprobeerd (waarbij de voeding voornamelijk bestaat uit vetten en maar voor een klein deel uit koolhydraten en eiwitten, red.), maar we hebben geen enkel probaat middel kunnen vinden om haar aanvallen onder controle te krijgen.” Het gevolg is dat Sylvie ondanks veelvuldige medicijnen en behandelingen nog steeds moet leven met dagelijkse aanvallen. “Ze heeft achterstand opgelopen en gaat naar een speciale school”, zegt haar vader.

Genoeg bewijs voor toestaan wietolie

‘Maar er is nu genoeg bewijs dat we op zijn minst cannabisolie moeten gaan bestuderen en uitproberen”, vindt Lammert. De voorman van de epilepsievereniging is zelf in de gelukkige omstandigheid dat hij zijn dochter in een CBD-onderzoeksprogramma van de Universiteit van New York heeft weten te krijgen. Maar voor talloze andere families en patiënten is dit niet mogelijk, vandaar zijn oproep aan de overheid om medicinale wietolie overal beschikbaar te stellen in de VS.

Lammert: “Ik voel mij gezegend om op zijn minst de hoop op een nieuwe therapie te koesteren, maar andere vaders en moeders zouden die hoop en de mogelijkheid ook moeten krijgen!” De Epilepsy Foundation staat op het standpunt dat ‘een einde aan de aanvallen niet veroorzaakt zou moeten worden door iemands postcode’. Ze pleiten daarom dringend voor meer onderzoek. Ouders van epileptische kinderen hebben al in minimaal 12 staten bij de overheid aangedrongen op legalisering van medicinale cannabisolie…

(advertentie)