(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Amerikaanse zangeres Melissa Etheridge – wereldberoemd dankzij ‘Like The Way I Do’ – kreeg in 2004 borstkanker. Van haar oncoloog mocht ze kiezen welk medicijn ze wilde: pillen of wiet. Ze koos verstandig en sindsdien is ze actief als cannabisactivist. En nu brengt ze een heuse cannabiswijn op de markt!

Melissa-EtheridgeMelissa Etheridge (53) scoorde in haar muziekcarrière twee enorme wereldhits: Like the way I do en Bring me some water. Maar dat water hoeft ze inmiddels niet meer. Nee, tegenwoordig is het cannabiswijn voor de zangeres. Het verhaal van Melissa is bijzonder, want het is dankzij haar borstkanker dat ze überhaupt met cannabis in aanraking kwam. Tien jaar geleden kreeg de zangeres borstkanker. Tijdens haar chemotherapie mocht ze van de arts die haar behandelde kiezen welk medicijn ze wilde tegen de bijwerkingen – pijn en misselijkheid – van de chemo: cannabis of pillen.

Wiet bij chemokuur

Godzijdank werd Melissa toentertijd behandeld in de staat Californië, waar medicinale cannabis volkomen legaal was. Sterker nog, het was ooit in 1996 de allereerste staat die mediwiet legaliseerde. Melissa Etheridge maakte de voordelen van wiet als medicijn dus uit de eerste hand mee en sindsdien is ze ook openlijk pleitbezorger van legalisering. Zo schreef ze in 2009 een open brief naar politici in de staat New Hampshire om ze te overtuigen mediwiet te legaliseren. “Dit gaat niet om stoned worden”, schreef ze toen. “En ik werd er ook niet high van. Cannabis heeft het mij mogelijk gemaakt normaal te zijn, en dat doet het nog steeds. Ik heb definitieve schade aan mijn maag-darmkanaal, waardoor ik een complete intolerantie heb tegenover zuren, welke dan ook. Marihuana brengt mijn maag onmiddellijk tot rust.”

Overtuigd cannabisactivist

En Melissa is niet alleen openlijk voorstander van medicinale wiet, samen met het uitbrengen van een nieuw album komt ze ook met cannabisproducten op de markt. Bedoeld voor staten als Californië en New Hampshire en nog een twintigtal andere staten waar mediwiet gelegaliseerd is. In een interview met Bloomberg vertelt ze: “Ik geloof dat de marihuana industrie een enorme mogelijkheid biedt. Een enorme industrie en een enorme markt. Je zult mijn naam op een hoop dingen gaan zien. Momenteel heb ik een wijn die uitkomt, een cannabiswijn die ook nog eens geweldig smaakt!”

Melissa Etheridge over haar cannabisonderneming

Kijk hier zelf naar Melissa Etheridge die over haar cannabusiness vertelt:

 

(advertenties)