(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zomaar weer twee voorbeelden van de idiote straffen die er in België worden geëist – en vaak genoeg ook uitgedeeld – voor cannabis. Maandenlang de gevangenis in omdat je wat wiet kweekt, het is toch echt niet meer van de 21ste eeuw mensen! Lees en huiver wat er aan onheil dreigt wegens respectievelijk 12 en 25 wiet-PLANTEN…

Wiet kweken tegen depressie

Uit de bezoekcijfers van deze site – ook als www.rollingstoned.be te bezoeken trouwens – weten we dat er in Vlaanderen minstens net zoveel geblowd wordt als in Nederland en dat ook menigeen er zijn eigen plantjes kweekt. Maar dat kan behoorlijk verkeerd uitpakken als die rotzakken in uniform erachter komen en je als gevolg daarvan voor de rechter verschijnt…

Neem de 62-jarige Lisette M. uit Meerhout. Het zat allemaal al niet bijster mee in haar leven vorig jaar, want gescheiden en allebei haar ouders overleden. Geen wonder dat je daar wat depressief van wordt. En ook helemaal geen wonder dat je dan troost zoekt in een joint, want cannabis kan ook voor de geest helend werken zoals we weten.

reefer-madness-3Zodoende kweekte Lisette dus 12 plantjes in haar huis, waarbij het van belang is om te melden dat dit puur en alleen voor persoonlijk gebruik was, niks geen handel of zo. Welnu, wat eist een openbaar aanklager in België dan tegen deze arme vrouw die toch al zo’n klap van het leven heeft gekregen?

Strafeis voor 12 wietplanten: GELDBOETE + 5 MAANDEN CELSTRAF

Wiettoppen in bos gedumpt

Rechtszaak nummer 2 in Turnhout/Antwerpen deze week.  Slachtoffer van dienst heet Roger M., woonachtig in Turnhout. Met niet al te fijne buren daar op de Tichelarijstraat, want die belden in november 2014 dus de politie over ‘een verdachte cannabisgeur’.

Toen de flikken voor zijn deur stonden besloot Roger met een dappere maar kansloze poging te vluchten. En niet zomaar, nee hij had de toppen van zijn 25 wietplanten afgeknipt en ging er met oogst en al te voet vandoor, richting bos.

Koud kunstje voor de politie om die wiet op te rapen en de beste man naar justitie door te verwijzen. Inmiddels weten we dat het vast niet mals zal zijn wat de openbaar aanklager aan straf eist tegen iemand met ‘potgrond en 25 wietplanten’, dus kom maar op?

Strafeis voor 25 wietplanten: GELDBOETE (3.700 euro) + 6 MAANDEN CELSTRAF

[openingsbeeld: Paul Stringer/Shutterstock]
(advertentie)