(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer eens Pasen, dus de vraag is wat we in hemelsnaam vier dagen lang moeten uitvreten – zeker als het weer ook niet al te vrolijk meewerkt. Nou, wat dacht je ervan om je luie reet eens naar de keuken te verslepen om daar aan de allerlekkerste paaseitjes ooit te gaan werken? Uiteraard combineren we voor het recept dan de twee beste substanties ooit door de mens uitgevonden: chocola en THC! 

Voedsel van de Goden

Chocolade staat bekend als het Voedsel van de Goden. Dit is zeker terecht, want chocola heeft de power om iemand in een soort van extase te brengen.

Maar laat er nou nóg een product zijn dat je helemaal en finaal in andere, hogere sferen kan brengen: cannabis. Dus een combinatie van chocola en cannabis… dat moet buitenaards geweldig zijn!

Eitjes zoeken? Nee joh, maak ze zelf

Het recept is eenvoudig en succes is gegarandeerd, iedereen kan ze maken.

Dit is een enorm simpel recept en geweldige resultaten zijn gegarandeerd, zelfs als je geen ster bent in de keuken. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis niet psychoactief is bij consumptie, tenzij cannabis op een bepaald punt in een recept is gedacarboxyleerd (verhit).

Je kunt dus nog kiezen om ‘gewone’ eitjes te maken, of van die speciale eitjes die de geest verruimen tijdens de feestdagen – een beetje in de geest van die gast die we eren zeg maar…

Tijdens de decarboxylatie wordt de cannabis verwarmd. Op deze manier wordt de rauwe THCA (de zure (acid) vorm van THC) omgezet naar psychoactieve THC. Normaal vindt dit proces plaats terwijl je het rookt of verdampt (vapen), maar nu zal je het handmatig moeten doen.

LEES OOK: Wat is decarboxyleren?

Ook de Paashaas is blij met cannabis in zijn ei…

Chocolade en cannabis – een zalige combinatie

Verwarm je oven voor op 115 graden Celsius en bak je cannabis gedurende minstens 30 minuten – om de THC te activeren. Misschien hangt er tijdens het bakken een bepaald geurtje in je keuken, maar geen zorgen: de cannabinoïden blijven in tact.

Ingrediënten voor de canna-paaseitjes

  • 3 tot 5 gram gemalen wiet (beetje meer/beetje minder kan altijd)
  • 100 gram pure chocolade
  • Een glazen kom
  • Een pan
  • Een paaseitjes mal (o.a hier verkrijgbaar)

De bereiding

  1. Terwijl je de wiet laat decarboxyleren, kan je al starten met het smelten van de chocolade. Je kunt natuurlijk ook eerst zorgen dat je wiet klaar is voor gebruik, zodat je daarna je aandacht kan richten op de rest.
  2. Laat de chocolade smelten en zorg er voor dat je de boel niet laat aanbranden. Chocolade smelten doe je het beste au-bain-marie, dus door de chocolade in een glazen kom te leggen en die kom weer op een pan met water te plaatsen. De kom moet het water NIET raken. Roer er regelmatig even doorheen, zodat de chocolade mooi kan smelten.
  3. Voeg nu de (goed met een grinder gemalen) gedecarboxyleerde wiet toe aan de chocolade en roer het er doorheen.
  4. Klaar met roeren? Dan kun je de chocolade in de mal gieten. Wanneer deze vol is, til je hem voorzichtig op en laat je hem weer rustig neerkomen op het aanrecht. Herhaal het een paar keer, want hiermee voorkom je luchtbellen in je eitjes.
  5. Zet het geheel in de koelkast om uit te harden.

Je kunt het recept natuurlijk ook maken met onverhitte cannabis… dan ontstaat er geen psychoactieve werking, maar heb je wél de gezondheidsvoordelen van THCA en CBDA te pakken.

Heb je alle stappen doorlopen? Zijn ze mooi hard, dan kun je de canna-eitjes opeten, verstoppen, verpakken in een vrolijke folie… wat jij wil!

Wacht na consumptie altijd even drie kwartier tot een uur af hoe het effect is – je kunt dan altijd nog een eitje extra pakken.

Vrolijk Pasen!

[Beeld: Shutterstock]
(advertentie)