(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij het inrichten van een kweekruimte wordt het belang van een goede afzuiger dikwijls over het hoofd gezien. Men kiest al snel voor een standaard buisventilator, terwijl die juist zo belangrijk is voor het klimaat. De nieuwe PK125 EC-TC buisventilator heeft een ingebouwde thermostaat en regelt daarmee zelf de temperatuur. 

De buisventilator met 125 millimeter aansluiting van Prima Klima is werkelijk een technisch wonder in je kweekruimte. Hij is compact en daardoor gemakkelijk in iedere kweekruimte in te bouwen, maar bevat toch de nodige geavanceerde techniek om je kweekruimte automatisch op temperatuur te houden, het hele jaar door.

De fan draait op een krachtige EBM motor en heeft achterwaarts gekromde schoepen die voor een groot hydrologisch rendement zorgen. Ook wanneer er veel weerstand is door lange luchtslangen en koolstoffilters verliest de buisventilator hierdoor nauwelijks aan vermogen.

PK125-EC-TC

Thermostaat

De afzuiger is voorzien van een ingebouwde controller met thermostaat en een gekoppelde sensor. Wanneer het warmer is dan de door jouw ingestelde temperatuur, gaat de afzuiger harder afzuigen, en wanneer de temperatuur lager dan gewenst is, dimt de afzuiger zich ook automatisch. Zo blijft de temperatuur het hele jaar door stabiel en precies zoals je planten het het liefst hebben. De PK125 EC-TC gaat ook op de laagste toerentallen niet brommen en is muisstil, en dat is wel zo prettig.

Het maximale toerental van de afzuiger is daarnaast ook handmatig in te stellen van 20 tot 170 Watt. Hierdoor kun je de afzuiger helemaal optimaal instellen voor iedere situatie, en heb je dus perfecte controle over zowel de minimum als maximumtemperatuur in je kweekruimte. De PK125 EC-TC kost 240 euro, is te koop via G-Tools.nl en is tevens de nieuwe standaard afzuiger in de G-kit 800 en 1200 Wing kweekkasten.

(advertentie)