(advertentie)
(advertentie)
static hash machine

Static hash is kaviaar voor hasjliefhebbers. Het smelt als het ware op je hand, bestaat exclusief uit de kopjes van de trichomen en is dus heel puur. Helaas is static hash ook erg prijzig, want het vraagt om een meticuleus en handmatig productieproces. Tot voor kort dan, want nu is er dus een static hash machine, en die verwerkt dus een gram van het kostbare goedje per minuut. Wááát!?

Er is een hoop te doen rond hasjiesj de laatste tijd. Voor buitenlandse hasjsoorten zoals Maroc, Nepal en Afghaan van weleer, blijken we toch echt naar het buitenland te moeten. Simpelweg omdat we het niet zelf kunnen maken in Nederland. Static hasj echter misschien wel, want daar is dus een heuse static hash machine voor uitgevonden.

Nederhasj

In Nederland maken we eigenlijk veel betere hasj. We gebruiken om te beginnen binnen gekweekte wietplanten die daardoor al veel potenter en smaakvoller zijn. Daarna gebruiken we moderne technieken om de kief – oftewel de hars aka trichomen – van de planten te scheiden. De hasj bevat hierdoor nauwelijks plantmateriaal en is dus veel puurder (en sterker) dan de buitenlandse hasj die veel coffeeshops gelukkig ook nog gewoon importeren en verkopen.

Ice-O-lator hash is één van die moderne hasjsoorten die we hier maken, vernoemd naar het beroemde apparaat van hasjkoningin Mila Jansen, waarmee het gemaakt wordt. Ice-O-Lator is al zeer pure hasj, en bevat zogezegd nauwelijks nog plantmateriaal. Het zit echter nog wel vol met de steeltjes van de trichomen, en die willen de échte hasj puristen er ook graag uit hebben.

Links een trichoom op een steeltje en rechts gewone kief met nog wat restjes plantmateriaal. Foto’s: Shutterstock

Bekende liefhebbers en makers van static dry sift, zoals de handmatig gemaakte static hash wordt genoemd, zijn BubblemanFrenchy Canoli (R.I.P.) en cannabis-YouTuber John Berfelo. In sommige van hun video’s kun je zien wat voor een nauwgezet proces het is om deze heilige graal van hasj te maken.

Eerst wordt de kief van de wiet gescheiden door het te zeven, en vervolgens worden de trichoomkopjes met een statische rubberen handschoen of oude DVD-hoes van de rest van de kief gescheiden. Uiteindelijk blijft er maar een kleine hoeveelheid maar wel zeer pure kief over, die uitsluitend uit de kopjes van de trichomen bestaat.

Static hash machine

Je begrijpt nu vastwel waarom static hash zo duur is in de coffeeshop. Het kost veel tijd en energie om de hash zo puur te maken, dat het enkel en alleen de kopjes van de trichomen bevat. Maar wellicht hoef je binnenkort niet meer zo diep in de buidel te tasten voor een stukje full melt want er bestaat sinds kort dus ook een heuse static hash machine. Die verwerkt een gram kief per minuut, en verwijdert automatisch alles wat geen trichoomkopje is.

static hash machine van Sambo Creeck Filtration

De automatische static hash machine van Sambo Creeck Filtration.

De static hasj machine verwerkt kief, dus dat moeten hasjproducenten nog wel eerst zelf maken, met bijvoorbeeld de Pollinator van Mila Jansen. Vervolgens voer je dat aan de machine, die het tussen twee statisch geladen platen heen strooit. Deze trekken alleen de kleine trichoomkopjes aan, en filteren alle andere onzuiverheden eruit.

De static hash machine is daardoor ook heel goed in het schoonmaken van vervuilde kief. Kleine plantendeeltjes, vuil, bloeihaartjes en trichoomsteeltjes worden er allemaal uit gefilterd, en het gaat helemaal automatisch. Het resultaat is de schoonste kief die je ooit zag. Zonder oplosmiddelen gemaakt en uitsluitend bestaande uit de plakkerige kopjes van de trichomen. Daar kun je dan bijvoorbeeld weer heerlijke Piattella van maken, naar verluidt de beste hasjies ter wereld.

Static Hash machine in actie

Uiteraard wil je de static hash machine wel even in actie zien voor je hem bestelt. Hij kost namelijk wel een kleine €4000,- maar dan heb je dus ook wat. In de video hieronder zie je het apparaat in de werkruimte van Golden Heads Warriors, een exclusieve hasjproducent uit Californië.

De kief die ze gebruiken komt van vers ingevroren toppen, en zijn gefilterd met een Pollinator. De verse kief wordt vervolgens tot static hash verwerkt in de (Plasma)static hash machine van Sambo Creeck Filtration. Het resultaat is fenomenaal, check it out!

 

Geïnteresseerd in de static hash machine van Sambo Creeck Filtration? Hij kost je zogezegd een kleine 4K maar dan maak je dus wel in een handomdraai de lekkerste hasj van je wiet. Op SamboCreeck.com vind je alle informatie over de machine, en je kunt hem daar ook bestellen.

(advertentie)