- Fasciation vs. polyploïden, en het voordeel van triploïde wietplanten
- 30 dagen achtereen blowen – wat doet wiet met je hersens?
- Nieuw op CNNBS.shop: Soma’s Sacred Diet
- Column • Wat als Amerika cannabis federaal legaliseert?
- Willie zet zijn kweekkasten (en Sneeze) op 12/12
- Wiet vacumeren om het langer te bewaren
Ice-O-lator maken met Gefjon Grow (deel #2)
Hé jij daar, verveel je je? Das helemaal nergens voor nodig! Laat gewoon even je handjes wapperen en maak heerlijke Ice-O-lator van de knipresten van je laatste oogst. Gefjon Grow liet je vorige keer al zien hoe dat moet. Deze keer gaat hij verder met de verwerking van zijn kief tot boterzachte assie, met de hot bottle technique van Frenchy Cannoli.
Hey hey, hier ben ik weer met het vervolg van mijn hasjverhaal van twee weken geleden. Als je dat gelezen hebt dan weet je nu hoe je met twee emmers, wat ice-O-lator filterzakken en ijswater je eigen hasj kunt maken. Ik heb het proces voorgedaan met de Bubbleator ‘hasjmachine’.
Aan het einde van mijn artikel had ik een mooie hoeveelheid droge kief, dat ik in dit artikel verder verwerk tot hasj. Ik bespreek en gebruik daarvoor de hot bottle technique van Frenchi Cannoli. Als je meer over deze hasjkunstenaar wil weten, lees dan nog even het eerste deel van dit tweeluik over hasj maken.
Hot bottle technique
Na het scheiden van de trichomen van het plantmateriaal met het ijswater, hield ik een natte pasta over. Deze heb ik laten drogen en nog eens door een keukenzeef gehaald, zodat het nu een droog poeder is. Dit bestaat feitelijk uit de losse trichomen, en wordt ook wel kief genoemd. Als je dat eenmaal hebt kun je het verder verwerken.
Er zijn verschillende methodes om kief te verwerken. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtig rosin concentraat van persen, of gewoon samendrukken tot hasj. Sommige liefhebbers roken het gewoon zoals het is, of gebruiken het om hun joints mee te paneren met behulp van wat plakkerige wietolie. Ik gebruik het in dit artikel om hasj van te maken, zoals gezegd met de hot bottle technique die ik van Frenchi Cannoli heb geleerd.
Van kief naar hasj
Als ik alle kief bij elkaar heb, stop ik het in een plastic diepvrieszak. Je kunt ook plastic folie gebruiken maar let dan op dat het dik genoeg is en tegen enige warmte kan. Gebruik dus niet van dat hele dunne huishoudfolie maar iets stevigers. Bakpapier werkt ook goed. Ik leg de kief in het plastic vervolgens 24 uur in de diepvries.
Na 24 uur in de diepvries ga ik de hot bottle technique voorbereiden. Hiervoor leg ik een stevige houten (snij)plank klaar, en vul ik een rechte glazen fles met heet water uit de waterkoker. Het is belangrijk dat het water heet genoeg is. Sommige kranen geven om veiligheidsredenen net niet heet genoeg water, dus daarom laat ik het eerst koken in de waterkoker.
Dan neem je twee dikke handdoeken of ovenwanten, om met de hete fles te kunnen rollen alsof het een deegroller is. Vervolgens neem je de kief uit de diepvries en leg je dat met het plastic en al op de plank. Dan rol je de hete fles met enige druk met behulp van de handdoeken over de kief. Door de warmte zal het mooi samensmelten en wat donkerder van kleur worden.
Na een paar minuten rollen aan beide kanten, wordt het een zachte donkere en heel plakkerige hasj. Veel te plakkerig om nog uit het plastic te krijgen, dus leg het nog even in de ijskast. Als het wat harder geworden is kun je het uit het plastic halen en tot een mooi balletje ice-O-lator kneden. Om het uit het plastic te halen heb ik nog een handige tip, trek het plasic in één harde ruk open. Let wel op dat het plakje hasj er niet uitvliegt 🙈
Zoals je dan zal zien heb je na een paar keer rollen met de fles met heet water, een mooie plak ice-O-lator 😊 Die kun je dan in bakpapier bewaren in een potje in het donker om te laten curen/rijpen, zodat het nóg lekkerder wordt 😁
Geniet van je stukje ice-O-lator, ga ik ook doen 😁
Groene groet, Gefjon Grow 🙏
(advertentie)