- Chocolato: fruit en cacao in één heerlijke wietsoort
- Amerikaanse media: ‘Trump decriminaliseert cannabis per decreet’
- Licht voor wietplanten 💡 alles over het – juiste – lichtspectrum
- Kweken is easy: slechts zes vereisten voor de beste wiet!
- Kweekkast kopen en je eigen wiet kweken? Start hier 👈
- Wiet en witte as: mythe of teken van kwaliteit? 🔥
Chocolato: fruit en cacao in één heerlijke wietsoort

Vraag: een kop warme chocolademelk met slagroom, of een authentiek Italiaans ijsje in de zon? Lastig hè… Met Chocolato hoef je niet te kiezen want daarin zitten de smaken van zoet fruit en romige cacao gewoon samen bij elkaar. Je hoeft ze er alleen nog even uit te kweken …en dat is dus helemaal niet moeilijk!
In de Homegrown wietzaden van Amsterdam Genetics vind je allemaal bijzondere wietsoorten. Genetica van Hollandse bodem en van ver overzee, samengesmolten in bijzondere nieuwe wietzaadjes om thuis te kweken.
De wietsoort Chocolato is zo’n lekkere combinatie van ver en dichtbij. In Chocolato komt het Amsterdamse vlaggenschip White Choco namelijk samen met de Amerikaanse wietsoort Gelato uit Californië. De frisse fruitsmaken van sorbetijs, heerlijke chocolade en de verslavend lekkere Thin Mint Girl Scout Cookies, samen in één nieuwe wietsoort gevangen.
Amsterdams kweekgemak 🌷
Zelf beschrijven de Amsterdamse cannabis-ondernemers Chocolato het als een gelato-ijsje met krokante stukjes White Choco erin. Laten we eens kijken wat deze gefeminiseerde wietzaadjes uit Amsterdam precies te bieden hebben.
Voor de beginnende thuiskweker is Chocolato zeker interessant. De zaadjes herbergen namelijk genen van de Cali wietsoort Gelato, en dat is normaal gesproken niet de makkelijkste wietsoort om te kweken. De Amsterdamse White Choco is dat wel, en maakt de kruising een stuk gemoedelijker in je kweektentje. Kun je die tropische smaken toch eens in je eigen binnentuin laten groeien.
💪 Perfect voor beginners – De combinatie van Californische Gelato (normaal best lastig) en Amsterdamse White Choco (goed te doen voor beginners) maakt Chocolato de ideale wietsoort voor je eerste kweek. De indica-dominantie zorgt voor sterke, compacte planten die zichzelf staande houden. No stress, just buds!

Foto: Shutterstock.
Chocolato is een hybride wietsoort met net wat meer indica dan sativa genen, en dat draagt natuurlijk bij aan het kweekgemak. De planten worden hierdoor niet zo gek hoog, en hebben een sterke structuur met stevige takken. Sterke planten die het gewicht van hun dikke en compacte toppen met gemak kunnen dragen. Geen gedoe met touw of hekwerk constructies dus.
IJs met chocolade en THC
De sterke planten maken een kweek met Chocolato zorgeloos en gemakkelijk. De bloeifase duurt ook niet te lang. Slechts 8 tot 9 weken om aan elke tak of stam een dikke, grillig gevormde wiettop te maken, voor jou om te plukken. Zware buds, goed beladen met een witte laag plakkerige trichomen, fonkelend in het licht van je kweeklamp.
Al die plakkerige kristallen zorgen samen voor een gul THC percentage van maar liefst 24%. Tel daar nog 1,59 procent CBD bij op en je begrijpt het stevige maar goed in evenwicht zijnde effect van Chocolato. Een ontspannende lichamelijke roes om heerlijk te relaxen na gedane arbeid. Of gewoon na een toch al ontspannen zaterdag of zondag, dat kan natuurlijk ook.
- Soort: indica dominante hybride
- Genotype: White Choco, Gelato
- Geslacht: gefeminiseerd
- Bloeitype: lichtgevoelig (fotoperiode)
- Bloeitijd: 8 tot 9 weken
- Geur/smaak: zoet, cacao, fruit
- Effect: fysiek en ontspannen (24% THC, 1,59% CBD)
- Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics





































































