(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het begint op een goede IJsheiligen-traditie te lijken bij onze buren: op een openbare plek flink wat wiet- en/of hennepplantjes poten! Dit keer was het feest in Pfaffenhofen in de deelstaat Beieren, waar midden op een rotonde liefst vijfduizend zaailingen werden gepoot, nét voor een grote tuinshow in de stad.

IJsheiligen traditie

Afgelopen week was het weer IJsheiligen, van oudsher de periode dat de boeren hun land inzaaien omdat de kans op (nacht)vorst vanaf dan te verwaarlozen is. Tegenwoordig omarmen ook de cannabis activisten die traditie, door het openbaar groen op te fleuren met de (illegale) aanplant van wiet- en hennepstekjes.

Dit keer springt vooral het Beierse stadje Pfaffenhofen – bijna 25.000 inwoners – eruit: op een verkeersrotonde werden liefst vijfduizend kiemplantjes gedropt. Helemaal leuk omdat dit ook nog eens gebeurde aan de vooravond van een populaire Gartenschau, ofwel een tuinbeurs!

Groene burgers

Zelfs de chef van de plaatselijke plantsoenendienst is onder de indruk van de werklust van de cannabis guerrilla’s in zijn stad. Mario Dietrich over de actie op het verkeersplein Kuglhof : ‘Was hier wächst, ist Hanf’. Tussen de duizenden andere, brave plantjes misstaat de kunstig aangeplante wiet/hennep niet, maar helaas is de Duitse wet onverbiddelijk en is openbare groenvoorziening als deze streng verboten!

Gemeentewerkers halen 1 voor 1 de zaailingen weg, een flinke klus als je er vijfduizend moet doen…

Toch kan Mario er stiekem wel waardering voor opbrengen. ‘Hier hat wohl jemand unseren Aufruf zur Bürgerbeteiligung an der ,Natur in Pfaffenhofen’ durch Grünanlagen-Patenschaften sehr wörtlich genommen‘, gniffelt hij tegenover de lokale website Pfaffenhofen-Today.

‘Miezerig klein’

Maar groen burgerinitiatief of niet, omdat wiet en hennep zoveel op elkaar lijken en niemand op dit moment weet of het wiet- of hennepplantjes zijn, moeten ze per direct weg. Want ‘ein Kreisverkehr voller potenzieller Drogen?’ kunnen ze natuurlijk niet hebben in het oerconservatieve Beieren.

Vandaar dat schoffel opperbaas Mario de 5.000 hennep/wietplantjes inmiddels heeft laten opgraven en vernietigen. Ook werd de politie erbij gehaald, maar die komt niet in actie. De verklaring daarvoor is even simpel als schitterend aldus een woordvoerder: ‘Schließlich sind die Keimlinge noch winzig klein und hätten gar keine Wirkung haben können’.

Haha, en dan maar blijven roepen dat die Duitsers geen humor hebben…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)