(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Uruguay mogen gevangenen blowen in hun cel, maar daar doen ze in Mississippi niet aan. En als je als gevangenbewaarder probeert wiet de gevangenis in te smokkelen, zijn de rapen helemaal gaar. Bijna letterlijk, want de smokkel ging via burrito’s!

cipiersMaar liefst twee cipiers liepen tegen de lamp bij een routinecontrole in de Rankin County facility, een gevangenis in de staat Mississippi. Daar zijn ze nog niet helemaal toe aan legalisering van cannabis, het is een oerconservatieve redneck staat. Je kan dus wel begrijpen dat Erling Gresham (26) en Tamikta Russell (34), beiden afkomstig uit de stad Jackson, voorlopig aan de ander kant van de tralies zullen doorbrengen. In ieder geval zijn ze alvast hun baan kwijt…

Tabaksbroodje

Bij Erling Gresham valt het eigenlijk allemaal wel mee, denk je op het eerste gezicht. In een 30 centimeter – niet belegd – stuk brood had hij tabak verstopt. Gewone tabak ja, in totaal zo’n 80 gram, gewikkeld in plastic. Tegen de agenten die hem later verhoorden vertelde de cipier dat een gevangene hem 200 dollar had beloofd voor dit tabakshandeltje. De straf die er in de staat Mississippi staat op dit geintje is een geldboete van 1000 dollar of een gevangenisstraf van 1 jaar, of allebei…

Drie burrito's... (de wietloze versie)

Drie burrito’s… (de wietloze versie)

Wietburrito

Nog minder rooskleurig ziet het eruit voor zijn collega Tamikta Russel. Zij had eveneens tabak verstopt in etenswaar, zo’n 175 gram maar liefst. Daarnaast zat er in haar drie burrito’s (!) ook nog eens 48,7 gram wiet in plastic zakjes. Als je nu denkt waarom ze daar in de Rankin County gevangenis toch per se in etenswaar willen smokkelen, sinds kort heeft de gevangenisdirecteur een net over de luchtplaats laten spannen, waardoor het over de muur gooien van het een of ander een kansloze missie is geworden. Terug naar Tamitka. Gezien de stevige cannabiswetten in haar staat, mag zij zich opmaken voor een geldboete van maximaal 25.000 dollar en drie tot zeven jaar gevangenisstraf, zonder de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating.

En dat is alleen maar voor het bezit van de wiet. Op het smokkelen van ‘contrabande’ naar een gevangenis staat ook nog eens een boete van maximaal 25.000 dollar en een bijkomende celstraf van drie tot vijftien jaar… Bedenk dus heel goed wat je in Mississippi in je burrito’s doet!

(advertenties)