(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hond is je beste vriend? Dat moet je voortaan niet meer tegen deze Australiër zeggen. Zijn trouwe viervoeter heeft de politie onbedoeld naar de wietplantjes van zijn baasje in de achtertuin geleid…

Op 17 november rond half 8 ’s avonds ontsnapte de hond van Jeremy Adam Griffith (39) uit de achtertuin van zijn huis in Koroit. De politie was op dat moment pal voor het huis bezig met alcoholcontroles. Toen de agenten het beestje terug brachten naar de eigenaar ontdekte ze de wietplantjes onder de geraniums bij zijn achterdeur.

hond stonedHondse pech

Dit is nou wat je hondse pech noemt. Zou Griffiths vanaf nu een pesthekel aan honden hebben? Die van hem heeft hem er anders behoorlijk bijgelapt. Alhoewel, hij had er slechter vanaf kunnen komen. Deze week verscheen hij voor de rechtbank in Warrnambool, Victoria en pleitte schuldig aan cannabisgebruik- en teelt.

Of niet?

Uiteindelijk kreeg hij maar 12 maanden voorwaardelijk voor de 11 plantjes en hoeft hij niet de cel in. Hij had er slechter vanaf kunnen komen. In de staat Victoria is cannabis illegaal. In de staten South Australia, Northern Territory en de Australian Capital Territory is kweek van een paar planten voor persoonlijk gebruik gedecriminaliseerd.

(advertenties)