(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat de zomer buiten in een impasse lijkt te zitten, geeft dat Gefjon nog wat extra tijd en ruimte om zijn laatste binnenkweek van het seizoen mooi af te ronden. De meeste Power Planten gaan dan ook hen laatste week in en worden ijskoud gespoeld. Sommigen mogen nog iets langer doorbloeien naast de Mac 1, Alien OG en Skywalker OG dames.

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe indoor update. Ik rook een joint met de Shiva Skunk van Sensi Seeds van de vorige ronde, en drink een glaasje vruchtensap onder het genot van deze ‘ragga drum ’n bass mix‘ op YouTube. En daar gaan we weer 😁

Power Plakt euh.. Plant!

De Power Plant dames gaan de laatste week in (althans, de meesten toch) en dat is ze ook aan te zien 😊 Dikke toppen vol met hars die echt goed plakken! Ik had mijn kleine pluizige monstertje laatst even bij mij op de arm en daarna op mijn trui. Even later moest ik even iets in de tent doen, en na even in de tent te buigen hing de helft van het monstertje in een van de dames 🙈🤣 Ik ben een half uur zoet geweest om de haren er allemaal uit te halen 🙈

Ze plakken dus echt wel goed de toppen, en ze ruiken trouwens al net zo sterk 🙈 Er zijn een stuk of 3, 4 planten (de grootsten en diksten) die ik nog een weekje langer zal laten bloeien. Deze kan ik daarvoor mooi in de Zamnesia tent zetten, want de dames moeten daar allemaal nog een week of 2 à 3. Dat komt dus heel mooi uit allemaal 😁

Cold flush

Verder krijgen ze nu alleen nog water. Ik las denk vorige week een artikel waarin ze het over flushen/spoelen hadden, maar dan met ijskoud water. Dat ga ik deze keer eens proberen, dus zal ik ze in de laatste week ijskoud water geven om eens te kijken wat het doet 😁

Ik vind het ergens logisch omdat koud water de herfst en de koudere periode met regen nabootst. Volgens de theorie zullen de dames daardoor nog meer gaan ‘denken’ dat ze bijna doodgaan. Hierdoor geven ze hopelijk nog eens alles wat ze in zich hebben, in de hoop op voortplanting. En ja, als het niks noemenswaardigs doet dan weet ik dat ook weer, dus ja, baat het niet dan schaadt het hopelijk ook niet  😁 Het is toch de laatste week dus echt veel kan er ook niet veel meer misgaan, zoals bijvoorbeeld herma’s of zo…

Mac 1, Alien OG en Skywalker OG

In de Zamnesia tent staan de dames aan het begin van de zevende week van de bloeiperiode. Met nog een paar weekjes te gaan bloeien ze hard verder! Bij de Mac 1 zijn er veel lange toppen te zien en het lijkt dan ook wat op een berglandschap 😁 Als die toppen allemaal nog dichtgroeien dan zullen het hele mooie, dikke en lange toppen worden, dus ben echt benieuwd 😁 Veel geur ruik ik niet echt omdat mijn afvoer redelijk zwaar aan staat om de warmte en de vochtigheid er uit te houden (vermoed ik).

Dan de Alien OG dametjes, die hebben al spierwitte dikke toppen 😁 Ik heb alleen een klein probleempje want de ene top die ik ‘geknakt’ heb, buigt door het gewicht omlaag. Ik heb er maar even een stok tegenaan gezet om de top te ondersteunen. Dit heb ik bij nog een paar andere dames ook gedaan, want die werden ondertussen ook wat te zwaar 😊.

Dikke toppen die doorbuigen zijn natuurlijk een heel goed teken, alleen is het wel opletten geblazen ivm toprot. Door de dikte van de buds is er minder luchtdoorstroming, en dus wat meer kans op toprot. Dus zoals eerder vermeld heb ik de afzuiging redelijk hoog gezet, en zitten we op een mooie luchtvochtigheid van 48%. Perfect voor deze periode in de bloei 😁👌

Dan de Skywalker OG dames. Die zijn niet zo hoog als de andere strains, maar dat hoogteverschil maken ze goed in dikte van de toppen. Er zitten namelijk echte dikke knoeperts van toppen tussen 😁 Doordat ik ook hier wat haren moest plukken (🙈🤣 ik denk dat elke grower met harige diertjes dat wel kan herkennen 🤣) rook ik een soort Kush-geur maar dan veel fruitiger of zoeter 😊 Ik ben hééél erg benieuwd naar de smaak straks.

Zó, dit was het dan weer ongeveer. Niet zo’n heel lang verslag, want we zijn bijna op het einde en dan valt er meestal niet zoveel te vertellen 😊 Geniet nog van de plaatjes en dan zien wij elkaar hopelijk volgende week terug om te kijken welke Power dames nog een weekje langer onder de kunstmatige zon mogen staan, en welke er dan al te drogen hangen 😁 Tot dan!

Groene groet, Gefjon Grow 🙏

(advertentie)