- Waarom we ‘diepe gedachten’ krijgen door de high van wiet
- Buitenwiet test ’25 update 21: mag het licht weer aan?
- Handleiding: een eigen nieuwe wietsoort stabiliseren
- Acht tips om wiet te kweken met meer smaak (terpenen)
- K*t, mijn wiet is bijna op… 6 tips om dan toch goed high te worden!
- Wat niemand je vertelt over wiet knippen…
Lente? Lik eens aan een wietijsje!

Ach lente… dan krijgen mens, dier en plant het allemaal in hun uitgelaten bolletje. Letterlijk zelfs bij IJssalon Antonio – met winkels in o.a. Wageningen, Ede en Veenendaal – want daar kan je nu wietijs kopen…
Wat voor de paddenstoelen in de herfst geldt gaat in de lente op voor de ijssalons: die poppen weer overal tevoorschijn zodra de koperen ploert weer wat aan geldingsdrang heeft gewonnen. Zoals afgelopen weekend dus, toen we voor het eerst weer die heerlijke lentekriebels voelden. En mensen in Wageningen, Ede en Veenendaal met lentekriebels en zin in een ijsje (dat gaat goed samen, zeg zelf) konden hun lol helemaal op: bij Antonio ligt namelijk een nieuwe topper in de schepbakken: wietijs.
Wiet = hennepzaad
Dat was vast en zeker even schrikken voor de vaste kring van ijssmikkelaars. Tussen de mango, citroen, hazelnoot en speculaas prijkt ineens de smaak ‘WIET’. Antonio Mulder, naamgever van de ijssalons, importeert dit bijzondere ijsje uit Italië. “Er zitten geen verdovende middelen in. Maar het is wel verslavend lekker”, legt de ijsman uit tegen dagblad De Gelderlander. We worden dus een beetje op het verkeerde been gezet, want van wiet is geen sprake maar van hennep wel: het ijs is gemaakt van hennepzaadjes. En het smaakt naar verluidt een beetje naar karamel…
(advertentie)