(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie ooit weleens in de vrije natuur wietplanten heeft gekweekt, weet hoe spannend het kan zijn om voor het eerst terug te keren naar je kweekplek. In hun tweede kweekverslag van dit jaar, bezoeken Mondini en Pendergast hun guerrilla kweekplekken sinds ze daar een maand geleden hun wiet plantten. 

Mondini én Pendergast hier met weer een heel nieuw buitenkweekverslag. In ons vorige en eerste verslag van dit jaar, schreven we over de voorbereiding van wat hopelijk de ideale guerrilla-kweekplek is. Nu de planten er een klein maandje staan, gaan we voor het eerst terug om de tussenstand op te nemen.

Gespannen en ergens zelf een beetje angstig liepen we naar onze spot. Het weer heeft in het begin van deze zomer al aardig raar gedaan. Onnodig veel regen, fikse stormen, code’s oranje en geel en hier en daar een hele mooie dag. We hadden echt geen enkel idee hoe de dames eruit zouden zien, en of ze er überhaupt nog zouden staan.

Spuug!

Bij aankomst werden we geconfronteerd met een kleine tegenslag: spuug! Geen mensenspuug gelukkig, want mensen op je guerrilla-kweekplek tegenkomen is wel het laatste wat je wil. Dan heb ik nog liever spint, nee ik bedoel eigenlijk spuugbeestjes. Ook wel bekend als schuimbeestjes of schuimcicaden. Deze beestjes worden zo genoemd omdat het lijkt alsof er op je plant gespuugd is.

De cicaden zuigen zichzelf vast op bladstelen of bladeren en zuigen zo plantsappen op. Ze brengen dus schade aan je plant. Ze doen eigenlijk een beetje hetzelfde als bladluizen, alleen bladluizen komen met honderden tegelijk en schuimbeestjes maar met enkele. De larven hebben een licht gele tot groene kleur en leven in dit schuim wat je op de plant ziet zitten.

Omdat de cicaden niet met zovelen zijn valt de schade dus mee maar is alsnog niet gewenst natuurlijk. Om deze reden willen we dan ook met wat neem olie gaan spuiten volgende week. In theorie zou je de planten met een waterslang af kunnen spuiten, dit zou voldoende moeten zijn om ze weg te houden. Maar met het oog op eventueel ander ongedierte lijkt neem olie ons een verstandige keuze. Op de rechter foto hierboven zie je trouwens geen cicaden-larve maar een onschuldig spinnetje.

Meer zonlicht nodig

Wel merken we dat de dames behoefte hebben aan wat meer licht. Wat ook goed te begrijpen is want zoveel echt mooie dagen hebben we nog niet gehad. Ze strekken dus een klein beetje, maar hier valt prima mee te leven. We vermoeden dat dit strekken minder zal worden wanneer de zon echt doorkomt en de zomer begint. Voor de rest gaat het eigenlijk prima met de dames, ze leven allemaal nog en de Plagron Supermix en Cocos Brix combinatie doet goed zijn werk.

Het is dus eigenlijk hopen op een mooie goede zomer met flink wat zon, zodat de planten lekker gaan drinken en al het vocht ook echt kunnen benutten. Wij gaan ons best doen om deze plek vrij te houden van ongedierte, en hopen in het volgende verslag keurige, sterke en gezonde dames te laten zien. Tot de volgende!

Mondini & Pendergast

(advertenties)