(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu de legale cannabis industrie in sneltreinvaart groeit en bloeit, zie je ook steeds vaker gespecialiseerde apparatuur en accessoires op de markt verschijnen. Voorlopig hoogtepunt: speciale beschermende kleding voor wiettelers. Die lopen dagenlang in ruimtes met lichtstraling, waarvan sommige vormen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, maar als je de kleding van RayWear draagt kan je veilig door het kweekhok huppelen zonder angst voor huidkanker.

Beschermende kleding voor wietkweker

Als Nederlandse of Belgische hobbykweker die slechts beperkte tijd doorbrengt in zijn hok of tent zal het allemaal niet zo’n vaart lopen met die lichtstraling van de kweeklamp(en). Maar voor professionele wiettelers, die soms uren en uren achtereen in de fel verlichte kweekruimte doorbrengen is het een ander verhaal.

En daarvan komen er met de snelgroeiende wietindustrie steeds meer, vandaar de lancering van een speciaal op wiettelers gerichte kledinglijn van RayWear.

Kweeklampen stralen 4 soorten licht uit

Eerst maar eens kijken waarom het voor je gezondheid minder goed is om herhaaldelijk lange tijd door te brengen in een moderne wietkwekerij. We kennen wel UV-beschermende werkkleding, maar lampen die voor wietteelt worden gebruikt stralen een compleet lichtspectrum uit – ultraviolet (UVA, UVB), zichtbaar (VR) en infrarood (IR) – dat schadelijk is voor mensen als die er langdurig aan worden blootgesteld.

Zelfs de bewuste werknemer die nu al UV-beschermende kleding draagt, beschermt zichzelf maar voor een fractie van de straling van het aanwezige lichtspectrum.

 

Huidkanker is bovendien enorm in opmars. In de VS worden er jaarlijks zelfs meer mensen gediagnosticeerd met huidkanker dan van alle andere vormen van kanker bij elkaar! Melanoom, een dodelijke vorm van huidkanker die ook veel voorkomt bij volwassenen onder de 30 jaar – is goed voor 75% van alle huidkanker-doden.

En over de oorzaak van huidkanker is algehele overeenstemming onder gezondheidsinstituten en kankerverenigingen: lichtstraling! Wanneer wietkwekers niet beschermd worden, staan ze bloot aan hoge niveaus van zowel indoor als outdoor lichtstraling (dat laatste komt als het natuurlijke groeiseizoen wordt verlengd d.m.v. kunstlicht).

 

Full spectrum protective gear

Daniel Jordan is de oprichter van RayWear Clothing Company en hij maakte zich al langer zorgen over de gezondheidsrisico’s van lichtstraling. Hij vindt dat mensen die hun geld verdienen in kweekruimten recht hebben op een veilige, niet-bedreigende werkomgeving en startte onderzoek naar straling en manieren om mensen daartegen te beschermen.

Daniel werkte samen met dermatologen en ontwerpers om een kledinglijn te ontwikkelen met ‘full-spectrum protective gear’. Ze kozen voor een duurzame, superzachte stof met de hoogste beschermingsfactor voor wiettelers. In eerste instantie noemde Daniel zijn kwekerskleding ‘UVPPE’ (wat staat voor: ‘UV Personal Protective Equipment’) maar uiteindelijk werd het RayWear.

Beschermende kledingbundel

De speciale, licht- of donkerblauwe kleding kan je nu al kopen via pre-orders. Het moet gezegd, het ziet er allemaal best stoer en hip uit, die beanies, beschermbrillen, long sleeves en pullover hoodies voor de hardwerkende wietteler.

Speciaal voor de gemaksconsument en de komende feestdagen, biedt RayWear ook een zogeheten ‘Light Radiation Protective Clothing Bundle’ aan met vier essentiële onderdelen, voor een zacht (voor)verkoopprijsje van 99 dollar…

(advertenties)