(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij is strak, stijlvol, gemakkelijk in het gebruik, discreet en fans noemen het de beste verdamper van het moment. Feit is dat de nieuwste Pax 3 verdamper een bijzonder handig en gebruiksvriendelijke verdamper is voor de moderne cannabisconsument, die naast wiet ook concentraten kan hebben. Jij ook?

[Gesponsord artikel]

 

Pax 3 is een recente en bijzonder handzame verdamper van Pax Labs, én de opvolger van de succesvolle Pax 2 vaporizer. Het apparaatje is klein van stuk maar staat bol van de innovaties en is in die zin een unieke verdamper. Pax fans zweren dat het de beste verdamper van het moment is maar dat is een wel heel boude uitspraak met de enorme hoeveelheid uitstekende vaporizers tegenwoordig. Laten we het erop houden dat Pax 3 tot de topverdampers voor onderweg behoort.

Verdampen

Verdampen is een veel efficiëntere en eenvoudige manier om cannabis te consumeren, die ook nog eens veel gezonder is dan roken maar toch net zo bevredigend. De werking is te vergelijken met de manier waarop thee smaak en cafeïne afgeeft aan heet water. Vaporizers werken op een vergelijkbare wijze; door cannabis te verwarmen geven ze smaak en werkzame stoffen af aan de lucht, in de vorm van rookloze damp. De Pax-verdampingstechnologie is ontwikkeld om op lage temperatuur te verdampen, waardoor cannabinoïden en aromatische stoffen in de vorm van zachte en smakelijke damp geïnhaleerd kunnen worden.

Slim en gebruiksvriendelijk

De Pax 3 vaporizer staat bekend om zijn slimme, intuïtieve en directe werking. Het is een draagbare verdamper waar je zowel tot 0,4 gram wiet als concentraten mee kunt verdampen. Het design is compact en heeft een prachtige matte geanodiseerde metalen afwerking. De Pax 3 voelt stevig en robuust aan en is gemaakt met hoogwaardige materialen. De body is stoot- en krasbestendig en verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, rose gold en groen.

Het gebruik van de Pax 3 is intuïtief en eenvoudig; de verdamper heeft slechts één knop en een heldere led indicator die de status van de batterij en de temperatuur weergeeft. De batterij is 16% krachtiger dan die van de Pax 2 en gaat ongeveer 10 sessies mee, tot die weer opgeladen moet worden.

Alle vier de voorgeprogrammeerde temperatuurinstellingen (182ºC, 193ºC, 204ºC en 215ºC) bedien je met de knop aan de zijkant van de Pax 3. Het duurt slechts 15 seconden tot de gewenste temperatuur is bereikt, zodat je kunt spreken van een zogenaamde ‘direct draw’ verdamper. Wanneer de Pax 3 op temperatuur is, laat hij je dat weten door even discreet te trillen.

Twee versies

Wanneer je de Pax 3 gaat bestellen, kom je erachter dat er twee versies bestaan. Er is de ‘complete set’ en een ‘device only’. Dit heeft te maken met een aantal verbeteringen die Pax Labs aan de Pax 3 heeft doorgevoerd. De complete set is geschikt om naast wiet ook concentraten te verdampen. Deze set is €50,- euro duurder dan de device only en komt met extra accesoires ter waarde van 100 euro zoals een extra ovendeksel, drie extra gaasjes en een multi tool.

De ‘device only’ is lager geprijsd en is niet geschikt voor concentraten. Hij komt met een oplader, twee mondstukken, een onderhoudsset, een standaard ovenklep en natuurlijk de Pax 3 zelf.

Pax 3 vs. Pax 2

Pax Labs heeft veel verbeteringen doorgevoerd in deze derde generatie Pax vaporizer. Zo is het deksel van de verdamper opnieuw ontworpen zodat er naast wiet, ook concentraten mee verdampt kunnen worden. De capaciteit van de batterij is verbeterd en steeg van 3000 mAh naar 3500 mAh, waarmee die zo’n 16% krachtiger is. De opwarmtijd werd teruggebracht van ongeveer 45 naar slechts 15 seconden, waarmee de Pax 3 meteen een van de snelste verdampers op de markt is.

Ook heeft de Pax 3 een haptische feedback functie gekregen; wanneer hij op temperatuur is of de batterij bijvoorbeeld leeg raakt, trilt hij even discreet om je dat te laten weten.

Een andere interessante functie die de Pax 2 niet had, is dat je de Pax 3 nu via Bluetooth aan je smartphone kunt koppelen. Middels de Pax Vapor app (verkrijgbaar op Google Play en in de App Store van Apple) kun je de temperatuur daardoor met je telefoon geheel naar eigen smaak aanpassen.

Pax 3 vs. DaVinci IQ

Zowel de Pax 3 als de recent uitgekomen DaVinci IQ bieden vergelijkbare functies, een fabrieksgarantie van 10 jaar en vallen in dezelfde prijsklasse tot 250 euro. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee draagbare vaporizers. Zo kun je de Pax 3 wel, en de DaVinci IQ niet met concentraten gebruiken. De DaVinci is dan weer gemakkelijker met wiet te vullen door de holle trechtervormige vorm rond de bowl. Een eenvoudige en effectieve oplossing voor een niet al te groot probleem.

De DaVinci IQ heeft daarnaast ook een smaakkamer die je kunt vullen met kruiden zoals lavendel, of nog meer wiet voor een nóg lekkerder smaak.

De Pax 3 heeft een strak design en bescheiden formaat waardoor je zeer discreet wiet kunt verdampen. Ingebouwde bewegings- en aanraaksensoren zorgen voor een razendsnelle opwarming in slechts 15 seconden tijd. De vaporizer schakelt zichzelf automatisch uit, wat niet alleen de levensduur van de batterij maar ook die van je cannabis aanzienlijk verlengt. Tot slot heeft de DaVinci IQ nog een laatste troef: de 18650 batterij is vervangbaar waardoor je met een extra batterij bijna eeuwig door kunt stomen!

De Pax 3 vaporizer bestel je vanaf €199,- euro bij NamasteVapes.nl en wordt geleverd met twee mondstukken, een concentraat insert, USB lader, schoonmaak kit en tien jaar garantie. Bestel je de complete set dan ontvang je ook nog een extra ovendeksel, drie extra gaasjes en een multi tool. 

(advertenties)