(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige maand moesten de guerrilla wietplantjes van Mondini en Pendergast nog een aanval van spuugbeestjes doorstaan, dus de vraag is hoe ze er deze maand bij staan? Nou, leven en groeien doen ze allemaal nog, maar sommige dames hebben wel last van een gebrek aan stikstof en/of magnesium. Tijd voor een hulpactie!

 

Spuugzat

Een maand geleden gingen we terug naar onze guerrillaplek en kwamen daar tot de ontdekking dat spuugbeestjes onze planten hadden aangevallen. Niet erg, want spuugbeestjes kunnen niet veel kwaad, maar een belemmering is het wel en leuk is ook anders.

Vandaag moesten we weer weten hoe de dames erbij stonden, het was hoog tijd voor een check-up. Ondertussen hadden we weer onweer gehad, een paar hele mooie dagen, heftige regenval en zelfs hagel. De vraag was dus maar of ze nog allemaal overeind stonden.

Stikstof en magnesium

Gespannen gingen we naar de plek toe. Toen we eenmaal bij de planten stonden bleek alles gelukkig mee te vallen. Sommige planten bleken 2 maal zo groot gegroeid te zijn! En nog beter: elke plant leefde nog.

Wel hebben de planten last van een stikstof- en magnesium tekort. Dat eerste ziet er zo uit:

En een magnesiumtekort levert zit soort plaatjes op:

Deze tekorten zijn makkelijk te herkennen. De plant gebruikt deze stoffen veel in de groei. Stikstof herken je aan geel kleurende bladeren onderin de plant. Stikstof is een mobiele stof, dus de plant haalt de stoffen uit het onderste plantgedeelte en ‘geeft’ deze aan de nieuwe groei bovenin.

Magnesium herken je aan de vergeling binnen de nerven. Het is niet gek dat deze planten last van deze tekorten hebben, aangezien onze bodem niet heftig bemest was en erg nat kan worden. Het kan dus goed zijn dat het stikstof(nitraat) uit de bodem gespoeld is en er simpelweg niet genoeg magnesium in de bodem zit.

Dit willen we gaan oplossen met een Plagron Supermix topdress en een Plagron spray.

 

Topdress wil zeggen dat je de bovenste laag van je aarde voorziet van voeding, topdress in mijn geval. En dit via bewatering in de bodem krijgt. Dit zijn vaak traag opneembare stoffen, die langzaam beschikbaar worden voor de plant. Topdress is dus gericht op het voorkomen van eventueel toekomstige tekorten, in tegenstelling tot de bladspray. Deze is gericht op het bestrijden van de huidige oplossingen.

Check dubbelcheck!

Afgezien van de tekorten groeien de planten nog wel goed, de tekorten zijn prima op te lossen. Met wat moeite hopen we ook dat deze tekorten volgende maand weg zullen zijn. Dit gaan we proberen te realiseren door ergens komende weken even langs te gaan en dus de Plagron voeding mee te geven.

Mooi groeiend nieuw bladgedeelte, met een licht magnesium tekort

Een iets kortere plant die eerst was aangetast door spuugbeestjes maar inmiddels helemaal spuugbeestje vrij is:

Een verder helemaal gezond ogende dame, in schijnbaar betere grond:

En om af te sluiten een plantje met een wat erger stikstofprobleem, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat ze er nog wel bovenop komen.

Guerrilla groeien is niet makkelijk. Je moet continu inspelen op de omstandigheden die moeder natuur je geeft, maar je leert wel veel van het kweken en het is wel een leuke uitdaging.

Voor wie niet kan wachten op de maandelijkse verslagen, wij zijn ook te volgen op Instagram onder de naam Pendergast420. Je kan via Instagram ook altijd vragen stellen! Hopelijk tot de volgende keer, wanneer alle planten vrij zullen zijn van tekorten.

(advertenties)