(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker! Ook dit buitenwietseizoen zijn Mondini en Pendergast weer van de partij met een heel nieuwe serie guerrilla kweken in de natuur. Het hele jaar zijn ze bezig geweest met de voorbereidingen en nu is de tijd gekomen om de wietplanten uit te zetten. Steek er wat van op!

Pendergast & Mondini

Het is alweer bijna een jaar geleden maar we zijn er weer. Voor zij die ons niet kennen: wij zijn Mondini & Pendergast. We kweken cannabis voor medicinale doeleinden. In de zomer kweken we wat meer om het jaar door te komen en olie te kunnen maken voor onszelf en onze vrienden. We kweken buiten in de vrije natuur, waar de zon gratis opkomt en onze wiet wordt grootgebracht door moeder natuur. Guerrilla kweken dus, en we nemen je graag mee in dat avontuur!

Deze zomer hebben we het slim aangepakt en zijn we goed voorbereid. We zijn namelijk al een jaar bezig met het uitzoeken van de ultieme kweekplek. Dit is lastig, want het moet een plek zijn waar niemand komt, met goede grond, weinig ongedierte en waar genoeg licht komt. Nu hebben wij een plek gevonden waar we van denken dat er genoeg licht is, weinig ongedierte is en waar zeker weten niemand komt. Het enige probleem is de grond, die is hier namelijk erg nat.

Kweekplek en kokos

Nog voor we de zaden hebben uitgezocht zijn we begonnen met het verbeteren van de grond. We kwamen op het idee om kokos door de grond te mengen. In potten werkt dit vaak prima, al wordt het niet vaak aangeraden omdat kokos en aarde twee totaal verschillende kweekmediums zijn.

Grote zakken kokos naar een geheime kweekplek slepen is alleen vragen om pottekijkers. Maar daar hebben we iets op gevonden, namelijk de Cocos Bricks van Plagron. Dit zijn geperste blokken kokosvezel die je in een emmer water kunt laten weken. Dan zetten ze uit en voor je het weet heb je negen liter kokos substraat.

Dan hoor ik jullie al denken, waarom geen zakken kokos vervoeren maar wel emmers? Nou, zoals ik net al zei, we hebben een jaar de tijd gehad om het voor te bereiden. Elke keer een emmer in een tas meenemen is prima te doen en tegen de tijd dat je gaat kweken heb je zo zes emmers op de plaats van bestemming.
Tijd om de emmers te vullen en de grond gereed te maken! Hier een voor en na foto van het inwateren van het substraat.

Kokos bevat van zichzelf geen voedingsstoffen, en omdat de grond nu voor de helft is aangemaakt met kokos is de voedingsconcentratie daar ook verminderd. Om dit probleem op te lossen hebben we Supermix gebruikt, ook van Plagron. Het is een complete makkelijk te doseren meststof, die we over de hele mix hebben uitgestrooid. Vervolgens hebben we de hele berg kokos, aarde, en de supermix door elkaar heen geschept en in plantgaten van 10 tot 15 liter gestort.

Monster Zkittlez

Nu de plantgaten gereed waren konden we ons focussen op genetica. We zochten een hybride omdat die voor de meeste mensen wel geschikt is. Deze hybride moet goed tegen stress kunnen, en ook niet onbelangrijk, ons klimaat aan kunnen. Na een tijdje zoeken kwamen wij uit op de Monster Zkittlez van Zamnesia. Een lekkere hybride die tegen een stootje kan, niet te lastig is qua weer en een flinke opbrengst moet geven. Ideaal dus!

Na de zaden ontvangen te hebben is Pendergast begonnen met het voorgroeien van de dames. De kas is gereed gemaakt en de zaadjes hebben we ontkiemd met de koffiefilter methode. Bijna alle zaden zijn uitgekomen, dus tot zo ver doen ze het prima.
Eenmaal uitgekomen hebben we ze met een pincetje in halve potjes aarde gedaan. Als aarde hebben we Lightmix gekozen, tevens van Plagron. Hier zit voor de eerste weken voeding in en is dus onderhoudsarm.

De potjes vullen we voor de helft, omdat ze altijd wat strekken in het begin. Na de eerste week vullen we de potjes tot de rand, zodat alle potruimte benut wordt. Een week later doen alle plantjes die uitgekomen zijn het nog prima.
Weer twee weekjes later zijn de dames mooi toegenomen in lengte, breedte en overal volume. De plantjes krijgen wat Plagron PowerRoots wortelstimulator maar verder enkel water. We kiezen er altijd voor om per kweek één voedingslijn te gebruiken. Deze producten zijn allemaal op elkaar afgestemd. Je kan dus ook voor een ander merk kiezen maar het is verstandig om dan wel bij hetzelfde merk te blijven.

De planten begonnen vervolgens een beetje uit hun schoenen te groeien. Ze hadden vrij veel water nodig en waren niet langer onderhoudsarm door de kleine potjes. Ook werd het weer een stuk beter, dus besloten we dat de tijd gekomen was om de planten op hun definitieve plek te zetten.

Om de potjes en plantjes ongezien op de plek te krijgen hebben we een houten frame gemaakt waar de potjes in kunnen. Dit frame past perfect in een grote winkeltas, waardoor je onopgemerkt vijf wietplanten per tas op de bestemming kunt brengen.

Teruggekomen op onze plek zag alles er nog keurig uit. Tijd om de potten los te knippen en de planten wat meer ruimte te geven. Bij al onze planten zag het wortelstelsel er prachtig uit, goed ontwikkeld en mooi wit van kleur.

Aan de kleur te zien kregen ze ook al wat meer trek. Hopelijk doet de grond en de Supermix zijn werk, maar voor nu staan ze er keurig bij!

Om echt iets zinnigs te zeggen over het verloop is het natuurlijk veel te vroeg, maar tot nu toe gaat alles heel lekker. Over een paar weken gaan we weer langs en hopen we natuurlijk dat de cannabis lekker haar plekje gevonden heeft. Het weer is wat slechter geworden maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze wat zullen groeien en zien jullie graag over een paar weken terug voor ons tweede verslag.

Mondini & Pendergast

(advertentie)