(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leven van een guerrillakweker als Mondini is niet makkelijk wanneer de zon zo’n beetje iedere watermolecuul verdampt. De planten zullen vaker bezocht moeten worden om ze van water en een beetje voeding te voorzien. Kortom, een gortdroog kweekverslag vanuit de Nederlandse natuur.

Hallo allemaal, Mondini hier met een zinderend heet guerrilla kweekverslag. We zitten nu goed in het seizoen dus werd het weer eens tijd om te kijken hoe de planten zich redden. Ook omdat ik me zorgen maakte over de aanhoudende droogte, wilde ik het checken eigenlijk niet langer uitstellen.

Ik heb zoals jullie weten op verschillende plekken planten uitgezet, en niet elke plek is hetzelfde. Eén van mijn kweekspots is in de buurt van water, daar is de grond veel minder droog dan op de andere plekken. Hier had ik de beste hoop dat de planten niet zouden uitdrogen maar omdat de zomer zo heet en droog is, heb ik besloten om ook deze plek even te checken, en dat bleek achteraf maar goed ook!

Spot #1

Ik begon dus bij de meest hoopvolle plek, die aan het water. Maar ook die bleek hard getroffen door de droogte.
Enkele dames stonden er redelijk bij, ze hebben weliswaar ook wat minder mooie bladeren en ze strekken wat meer dan ik gehoopt had, maar dat is bij een buitenkweek zoals deze niet uit te sluiten.

Sommige andere dames waren er gewoonweg slecht aan toe. Bijna geen gezond blad te zien, wat ongedierte en slap van de droogte.
Omdat ik hier al bang voor was heb ik van tevoren wat voeding aangemaakt en extra flessen water meegenomen. De voeding die ik gebruik heet fish force en komt van Plagron. Pendergast heeft deze voeding vaker met goed resultaat voor buitenplanten gebruikt en heeft mij zodoende dit flesje gegeven.

Spot #2

Aangezien de spot waar ik de beste verwachtingen van had, niet een heel groot succes bleek te zijn hield ik mijn hart vast voor de overige plekken. Spot #2 bleek helaas ook te lijden onder de aanhoudende droogte. De planten hier zijn nauwelijks gegroeid, vertonen tekorten en verdorde bladeren.

Ook deze planten kregen dus een flinke dosis fish force en vers water, in de hoop dat ze wat zullen bijtrekken en toch nog willen groeien.

Spot #3

Ik vreesde het meest voor de derde plek waar de Black Domina’s staan, deze waren immers een stuk kleiner en hadden veel minder groot wortelstelsel. Mijn zorgen bleken helaas terecht. Van de 10 planten die er stonden, stonden er ruim 6 slecht bij.

Hierbij moet je denken aan planten die heel slap hingen, door ongedierte aangevreten waren of simpelweg niet gegroeid waren. Deze planten waren er dus zodanig slecht aan toe dat ik extra water heb gehaald in de hoop ze weer tot leven te kunnen wekken.

Gelukkig zaten er ook nog een paar redelijk mooie planten tussen, zoals de onderstaande, die weliswaar weinig is gegroeid maar er zeker niet heel slecht aan toe is.

Omdat alle planten eigenlijk wel wat hulp kunnen gebruiken, aangezien de droogte voorlopig nog wel even aan zal blijven houden en omdat de temperatuur ook nog eens gaat stijgen, heb ik besloten om wekelijks langs te gaan zodat ik ze kan voorzien van water en voeding in de vorm van fish force.
Ook zal ik ze wekelijks in gaan sprayen met neemolie zoals ik de vorige maand ook heb gedaan. Op bijna elke plant was wel iets van ongedierte te zien, niks te heftigs maar we houden ze natuurlijk zo gezond mogelijk. Daarbij kan ongedierte een plant snel ziek maken als ze al uitgedroogd of verzwakt zijn door de hitte.

Helaas was dit een minder leuk verslag. Merendeels te wijten aan het tekort aan water voor de planten maar als ik wekelijks langs ga hoop ik dat ik de volgende keer wél mooie en grote wietplanten kan laten zien!

Mondini

(advertenties)