(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Overweeg je over te stappen van HPS naar LED lampen, of wil je een kleine kweek beginnen met LEDS? Lees dan dit uitstekende artikel van Mel Thomas, hij vertelt je in heldere bewoording hoe het op dit moment staat met de ontwikkeling van LED lampen.

De eerste LED kweeklampen op de markt gebruikten honderden kleine LEDS en waren nog niet erg effectief. Ze hadden slechts een rij blauwe en rode leds. Modernere LED lampen bevatten krachtigere 6 Watt LEDS en bewijzen dezelfde resultaten te kunnen halen als HPS lampen. Het is te overwegen om over te stappen naar deze LED units, zeker voor degene die in een kleine ruimte kweekt. De techniek echter, verbetert nog steeds en hopelijk zullen LEDS in de nabije toekomst hetzelfde, of zelfs beter presteren als HPS lampen.

Op dit moment produceren HPS lampen nog steeds een iets betere oogst als LEDS, maar LEDS verbruiken minder energie en worden lang niet zo heet als HPS lampen, waardoor de planten niet zoveel vocht verdampen. HPS lampen produceren nu nog wat meer lumen (=lichtintensiteit) als LEDS. Met name in de bloeifase hebben cannabisplanten veel licht nodig, en LEDS leveren dan nog niet altijd voldoende, tenzij je het aantal lampen in deze periode verhoogd. Wie LEDS aanschaft, moet er bij de aanschaf op letten dat ze bij een goede fabrikant vandaan komen, geen goedkope chinese aanbiedingen kiezen dus!

Voor stekjes en kleine kweekruimtes zijn LEDS zeer geschikt. Ook wanneer minder hitte is gewenst, zoals bijvoorbeeld in de zomer, kun je zeker kiezen voor LED kweeklampen. Een ander voordeel is dat je geen aparte ballast meer hoeft te installeren voor de LED units.

(advertenties)