(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Hoera, Forum voor Democratie is voor legale wiet!

2019 was niet alleen (opnieuw) het jaar van cannabis, maar ook van Forum voor Democratie. Dat werd zomaar de grootste partij in de Eerste kamer. benieuwd dus wat Thierry Baudet en zijn boreale volgelingen van wiet vinden? Nou, dat valt alleszins mee en zeker voor een rechtse partij. Dat was met VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP nooit veel soeps. Maar zie, FvD is zowaar voorstander van legalisering. Hulde!

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Forum voor Democratie glansrijk zegevierde in verkiezingen die naar verluidt deze week plaatsvonden in Nederland. Noem ons gerust een domme uil, maar hoe denken ze over wiet bijvoorbeeld? Nou, dat valt niet tegen. Plus een verrassende conclusie over de ‘wietwet van D66’ die nu stof ligt te happen in de Eerste Kamer!

Laat Thierry maar snuiven…

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wisten jullie dat FvD-voorman Thierry Baudet graag snuift? Jazeker, al zijn hele leven is hij zwaar verslaafd aan snuiven, hij heeft er zelfs een speciaal zakje voor opgehangen bij zijn bureau in zijn Amsterdamse huis.

Thierry thuis aan de snuif… [beeld: YouTube/House Of Politics/VPRO DORST]

Gek is Thierry namelijk op het opsnuiven van de geur van lavendel. Een plantenvriend dus, goed zo!

Snel kijken wat zijn partij vindt van andere planten die je kunt roken, snuiven of anderszins soldaat kunt maken. Enigszins bevreesd surfen we naar de website van het Forum voor Democratie, aangezien rechtse partijen bepaald niet te boek staan als cannabisvriendelijk. Denk maar eens aan de pertinente onzin die VVD-leider Rutte debiteert over wiet, of het hysterische CDA-gekrijs tijdens debatten over coffeeshops…

FvD, niks mis mee (als het om wiet gaat)

Maar niks van dit soort demagogie bij het FvD. Zo denken ze er bij Thierry Baudet namelijk over:

Uitstekende tekst, op dat typische CDA/ChristenUnie geneuzel over scholen na. Geloof ons nou als we zeggen dat een coffeeshop nérgens strenger op controleert dan op de leeftijd van klanten en er dus geen enkele middelbare scholier zomaar even wiet kan kopen. De tent gaat namelijk direct voor langere tijd op slot als er een minderjarige wordt aangetroffen. Maar verder hulde en bravo voor onze lavendelsnuiver en co!

Het valt bepaald niet vies tegen op de site van FvD…

Experiment wietteelt weg, wietwet D66 terug!

Het Forum voor Democratie wordt met 13 zetels in één klap de grootste partij in de Eerste Kamer. En laat daar nou net nog een wietwet in de la liggen weg te rotten, omdat het vorige kabinet er geen werk meer van wilde maken met de verkiezingen in aantocht (die van maart 2017 bedoelen we dan). Toentertijd was er namelijk met geen mogelijkheid een meerderheid in de Eerste Kamer te vinden voor het D66-initiatief dat wel was aangenomen door de Tweede Kamer. Maar hoe zit dat na de verkiezingen van deze week?

Nog voor de zomer worden de verhoudingen daar heel anders, en als wij even simpel gaan rekenen komen we tot een verrassende conclusie. Vóór legalisering van cannabis in de Eerste Kamer zijn straks:

  • Forum voor Democratie, 13 zetels
  • GroenLinks, 9 zetels
  • PvdA, 7 zetels
  • D66, 6 zetels
  • SP, 4 zetels
  • PvdD, 3 zetels
  • 50+, 2 zetels

Als je hebt meegerekend zie je dat er een ruime meerderheid is in de nieuwe Eerste kamer VOOR het LANDELIJK reguleren van de wietteelt: 44 zetels.

En je hebt er verdorie maar 38 van de 75 nodig om een wet aangenomen te krijgen… Dus.

(advertentie)