(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat guerrillakweker Mondini zijn wietplanten een maand geleden in het wild uitzette, gaat hij deze keer voor het eerst terug om te kijken hoe het met de planten gaat. Wij mogen over zijn schouder meekijken en we kunnen rustig stellen dat het met de planten hartstikke lekker gaat! 

Een maand geleden liet ik jullie zien hoe ik op verschillende plekken in de Nederlandse natuur, wietplanten heb neergezet en waar we zoal op gelet hebben bij het beginnen van deze guerillakweek. Deze keer zal ik nog meer planten aan moeder natuur toevertrouwen, en brengen we een eerste bezoek aan de dames.

Het is voor mij de eerste keer dat ik op deze manier (met een goede voorbereiding, een daadwerkelijk plan en compleet nieuwe plekken in de vrije natuur) wiet kweek, dus het zal geen verbazing wekken dat ik toch wel een beetje nerveus was om de planten te bezoeken. Het uitzetten zoals ik dat vorige maand beschreef, verliep goed maar ook niet helemaal vlekkeloos. Hier en daar zijn een aantal planten beschadigd en geknakt, dus het was afwachten hoe en of de dames daarvan hersteld waren.

Toen ik met mijn vriend Pendergast bij de dames ging kijken, werden we blij verrast! De planten staan er blij en gezond bij en enkele dames zijn zelfs al bijna anderhalve meter hoog. Aangezien we verschillende soorten op verschillende locaties kweken, is het lastig hier een specifieke reden voor te geven. Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes dan wel de mislukking van een wietplant.

Wat tegenviel was dat enkele planten lichtelijk aangevreten bleken door ongedierte. Omdat we de planten niet vaak gaan bezoeken, willen we niks aan het lot overlaten en moeten we voorkomen dat dit probleem erger wordt. De oplossing die ons het meest geschikt leek is direct aan de slag te gaan met een zware neemolie behandeling.

Neemolie

Neemolie is een biologisch middel; een olie die wordt gewonnen uit de zaden van de Neem bomen uit India. Het is niet giftig voor mens en dier maar helpt wel goed tegen veel verschillende soorten ongedierte en schimmels.

Het is belangrijk dat we de schade van de ongedierte nu indammen. Niet alleen omdat we grote en gezonde planten willen, maar ook omdat je neemolie beter niet in de bloeifase kunt gebruiken. Het is op dit moment in de groeifase echter geen enkel probleem om de planten goed nat te spuiten met een neemolie oplossing. Wij hebben ervoor gekozen om wat extra neemolie mee te nemen, en ook de andere planten in de buurt goed in te sprayen, dit voorkomt kans op verdere problemen met ongedierte aanzienlijk.

Afgezien van het reveggen van de AK-Choco Kush en de lichte tekenen van ongedierte gaat het eigenlijk hartstikke lekker.
De meeste dames waren in het begin van de groei, bij Pendergast thuis al getopt en ook dat lijkt heel lekker te gaan. Bij verschillende planten ontwikkelen zich meerdere prachtige nieuwe groeischeuten.

Black Domina’s

Met al dit goede nieuws kunnen we de laatste stap van de voorbereiding afronden: nog eens 10 reguliere Black Domina planten op wederom een nieuwe maar naar verwachting uitstekende plekken. De bedoeling van deze planten is om deels zaad te verkrijgen uit de oogst, maar ook om gewoon wiet te kweken. Mochten ze blijven staan en kunnen groeien, zullen we in het begin van de bloei wat heren moeten weghalen, mits die er zijn.

Omdat de Domina’s op een ietwat lastige plek gaan staan, moeten we hier wel wat voorbereidingen voor treffen. De plek waar we ze neer willen zetten is enorm dichtbegroeid, met veel onkruid en brandnetels. Wietplanten hierin terugvinden wordt een ramp, dus om deze reden hebben we wat gereedschap in huis gehaald en de boel flink gesnoeid. Om de tijd te verkorten waarin we met de planten zullen rondlopen hebben we ook alvast wat grond omgespit.

Over enkele weken, wanneer de Domina’s die je hierboven ziet groot genoeg zijn, kunnen ze direct de grond in en komen ze in een gespreid bedje. Het enige wat we nu kunnen doen is hopen dat ze in dit tempo blijven doorgroeien.

Tot de volgende keer!

Mondini

 

(advertenties)