(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet kweken is een fijne hobby, het is leuk om je eigen plantjes in drie maanden tijd uit te zien groeien tot een mooi rookbaar product. Het is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen wel even weten wat je wel, en wat je niet moet doen, Green Candy schrijft het voor je uit.

Don’t: Cannabis heeft geen enorme hoeveelheden voeding nodig, geen voedingswater met een EC-waarde hoger dan 2.8 zal je wortels verbranden. Ik raad aan de EC waarde altijd onder de 2.3 te houden.

CC21-coverDo: Meet de pH waarde en de EC waarde van de grond. Neem een glas water en zuur het af tot het een pH-waarde van 7.0 heeft. Doe er een eetlepel van je aarde bij, even roeren en een half uurtje laten staan. Als je dit nu meet krijg je een goed beeld van de waardes in de grond.

Don’t: Laat geen licht je kweekruimte in lekken. In de groeifase hoeft het nog niet zo’n probleem te zijn maar als er licht lekt in de bloeifase kan dit problemen opleveren. Je kan er hermafrodieten en fluffy budjes van krijgen en als het erg lekt gaat je plant misschien wel helemaal niet in bloei.

Do: Houd een kweeklogboek bij en schrijf alles op wat je doet, hoeveel water je geeft en op welk moment, hoeveel voeding en welke voeding. Schrijf ook op wat de plant doet. Krijgen de blaadjes een gele kleur, vlekken, krullen ze op en ga zo maar door. Op deze manier kom je snel achter de oorzaak van een probleem. Wees wel gewaarschuwd want het logboek kan tegen je gebruikt worden als het gevonden wordt.

Don’t: Ga niet zitten kleppen over je hobby, houd het voor jezelf. Betaal met contant geld voor je kweekspullen. 

Do: Lees ook Green Candy’s Do’s en Don’ts deel een en deel twee

(advertenties)