(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)
Friese wietoorlog – stel met dieren en al naar koeienstal!

Ook in 2018 is er geen einde gekomen aan de heksenjacht van politie en justitie op mensen die zich met wiet bezighouden. En dan bedoelen we dus ook lieve aardige mensen zoals Tabe en Brigitte, die door hun gemeente gedwongen werden om 3 maanden het huis te verlaten en met koeien en al in een stal (!) verderop te gaan wonen. Mensonterende toestanden in Nederland anno 2018 en dat vanwege 45 medicinale wietplanten, waarvan een deel belangeloos voor derden in hun tuin stond…

Dinsdag 12 juni wordt geen fijne dag voor het Friese stel Tabe Koopmans en Brigitte Boomsma. Ze verhuizen dan met hun dieren naar een koeienstal. Niet vrijwillig uiteraard, maar omdat hun gemeente De Fryske Marren hun huurwoning 3 maanden dicht timmert omdat er 45 wietplanten + 120 back-up stekken in de tuin stonden.

Die waren lang niet allemaal voor persoonlijk medicinaal gebruik, het koppel kweekte ook mediwiet voor anderen. Ruimhartig als ze waren lieten Tabe en Brigitte ook derden hun plantjes in hun tuin zetten. Niet voor de handel en niet voor recreatief gebruik, voor alle duidelijkheid.

Maar we leven in een raar landje en dus gaat hun woning in het kader van het gevreesde Damocles-beleid op slot. Want volgens de gemeente is er sprake van commerciële drugshandel. ‘Wij dachten alleen maar dat wij mensen hielpen. Ze zijn hier niet eens geweest om te kijken of er overlast was’, zegt een verbijsterde Brigitte tegen Omroep Friesland. Ook procederen, tot aan de Raad van State toe, mocht niet baten, het stel moet met dieren en al drie maanden verkassen.

Tabe over zijn nieuwe onderkomen: ‘Daar hebben wij eerst een halve meter stront uitgehaald en ik heb met een hogedrukspuit alles schoongemaakt. Daar gaat ons bed straks naartoe, want dan zij wij toch nog dicht bij onze dieren.’ Deze gang van zaken toont maar weer eens aan dat er met mensen die wietplanten kweken vreemd wordt omgegaan in ons land. Veel vreemder dan met echte criminelen in ieder geval, want die hoeven nooit hun huis uit als ze iemand verkracht, vermoord of in puin hebben geslagen.

Toch blijven de mediwiet-telers uit De Fryske Marren strijdbaar en geloven ze nog steeds in de goede zaak. ‘We willen een statement maken: het kan zo niet langer in Nederland, wij deden niets verkeerd.’

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
174214
(advertenties)