(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Veysi Yildirim is een filmartiest en -producer uit Amsterdam die bijna tien jaar lang gewerkt heeft aan zijn meesterwerk ‘Deep Look’. Deze serie portretten in slow motion leent zich bijzonder goed om onder de invloed van cannabis te bekijken – aldus de maker – en daarom zoekt hij via CNNBS wietliefhebbers die zin hebben in een unieke kijkervaring: gezamenlijk stoned/high naar zijn film kijken in club Akhnaton in Amsterdam!

Deep Look – de film

Dit is wat je volgens Veysi zelf – en die kan het weten tenslotte – mag verwachten van de film:

“DEEP LOOK duurt 80 min. en bestaat uit een reeks slowmotion portretten van zeer diverse personen uit de hele wereld. Door de slowmotion kijk je diep in hun ziel, kijk je voorbij hun ras, geloof en nationaliteit, en beleef je heel verschillende emoties. En door het hypnotiserende effect van de slowmotion krijg je een andere tijdsbesef en vliegt de tijd voorbij. Afhankelijk van je achtergrond maak je zelf eigen verhaal, associaties en/of filosofische gedachten.”

Klinkt spannend en veelbelovend. Om je alvast in de stemming te krijgen, droppen we de trailer van de filmmaker die doof is geboren en over de hele wereld opnames heeft gemaakt voor dit zeer bijzondere project:

DEEP LOOK – Official Trailer from Veysi | DEEP LOOK on Vimeo.

Met 50 tot 100 man stoned naar de film

De ervaring van het kijken naar Deep Look wordt dus nog mooier als het ganse publiek onder de invloed van cannabis is. Veysi: “Sowieso biedt de film zonder cannabis al een bijzondere ervaring, maar voor de niet-getrainde kijkers kan een cannabis een goed hulpmiddel zijn. Het zorgt namelijk mede ervoor dat je heel gefocust naar de beelden kan kijken. En het lijkt mij ook een bijzondere ervaring om als een groep van 50 tot 100 cannabis rokende personen naar een hypnotiserende film te kijken.”

Nou, ons ook hoor! Iedereen mag zijn eigen favoriete wietje meenemen en dat puur roken of vaporizen. Geen tabak toegestaan, maar als je een tabaksvervanger gebruikt is dat wel oké.

Wil jij deelnemen aan deze unieke joint venture in Amsterdam, hou dan de site van Deep Look in de smiezen, volgens regisseur Veysi komt er “rond 1 september” de mogelijkheid om je online aan te melden!

update – Inmiddels weten we dat de besloten ‘cannabis-sessie’ dinsdag 4 september plaatsvindt, om 16 uur.

Of het allemaal de moeite waard is? Check deze reacties maar eens van mensen die bij de première waren in het Concertgebouw:

(advertenties)