(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Extra PK’s, wie zegt daar nou nee tegen? We hebben het in dit geval niet over paardenkracht, maar daarmee kun je PK booster eigenlijk best vergelijken. Wanneer je je wietplanten namelijk op het juiste moment in de bloeifase wat extra PK’s geeft worden ze groter en krachtiger. Het is precies wat ze nodig hebben.

Wie op zoek is naar een wondermiddel om zijn oogst mee te vergroten, komt al snel van een koude kermis thuis. Wondermiddelen bestaan namelijk niet, maar je kunt wietplanten in bloei, wel op een biologisch verantwoorde mannier geven wat ze nodig hebben. En dat is dus een extra dosis fosfor en kalium, de bouwstenen waarmee je wietplant haar toppen produceert.

Fosfor & Kalium

Fosfor en kalium zijn van cruciaal belang bij de ontwikkeling van wietplanten, maar helemaal bij de ontwikkeling van toppen. Het zit dan ook in iedere goede basisvoeding. Maar om wiettoppen helemaal zwaar en compact te maken hebben wietplanten in de bloei behoefte aan een extra dosis. Fosfor is nodig voor de wortels en om de bloeifase goed op gang te laten komen. Zonder fosfor geen bloei. Kalium maakt stammen dik en geeft een wietplant een goed afweersysteem. In de bloei zorgt dit mineraal voor een goede verdamping en energieomzetting van licht in plantmateriaal, toppen dus.

Biologische PK’s

Een uitstekende biologische PK booster is die van BAC. Deze is volledig biologisch en bevat naast de extra dosis fosfor en kalium ook sporenelementen en suikers. Hierdoor werkt BAC’s PK booster het bodemleven niet tegen, maar geeft het ook het leven onder de grond juist een boost, en dat is een pre. BAC’s PK booster is tevens uniek omdat het Yuccah bevat. Dat is een natuurlijke uitvloeier die ervoor zorgt dat de PK’s goed in de grond worden opgenomen.

Gebruik BAC PK booster

Zoals met alle PK boosters is het belangrijk dat je het niet klakkeloos aan je planten voert, maar dat je het op de juiste momenten in de bloeifase geeft. BAC biologische PK booster is bedoeld als een aanvulling op de basisvoeding, dus laat die niet weg als je met PK booster aan de gang gaat.

Tot aan de tweede week van de bloeifase – dus twee weken na het omschakelen van 18/6 naar 12/12 – heeft een wietplant nog geen extra PK booster nodig. Je gebruikt de biologische PK booster van BAC alleen in week 2, 3 en 4 van de bloeifase. In week 5 en 6 profiteren je planten daar nog steeds van, aangezien het dan nog in de aarde zit.

Een PK booster geef je alleen in week 2, 3 en 4 van de bloeifase. Foto: Roxana Gonzalez, Shutterstock

Aangezien fosfor en kalium zoals gezegd ook al in de basisvoeding zit, raden we aan om de helft tot twee derde van de op de verpakking aangeraden hoeveelheid te gebruiken. Het beste is om een EC-meter te gebruiken en de totale EC waarde van het voedingswater te meten. Een EC-waarde van 1,8 is ongeveer het maximale wat je een wietplant in de bloei kunt geven, maar mik eerst op iets lager – tussen de 1,4 en 1,6.

Stop niet met het geven van de basisvoeding, want naast fosfor en kalium heeft een wietplant ook in de bloei gewoon nog steeds behoefte aan een beetje stikstof en micro-elementen.

BAC biologische PK booster is vanaf 25,50 euro (500 ml) verkrijgbaar in 500 milliliter, 1 liter en 5 liter via bac-shop.nl.

[Openingsfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)