(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Extra PK’s, wie zegt daar nou nee tegen? We hebben het in dit geval niet over paardenkracht, maar daarmee kun je PK 13/14 eigenlijk best vergelijken. Wanneer je je wietplanten namelijk op het juiste moment in de bloeifase wat extra PK’s geeft worden ze groter en potenter. Het is precies wat bloeiende wietplanten nodig hebben.

Wie op zoek is naar een wondermiddel om zijn oogst mee te vergroten, komt al snel van een koude kermis thuis. Wondermiddelen bestaan niet maar je kunt wietplanten in bloei, wel op een biologisch verantwoorde mannier geven wat ze nodig hebben. En dat is dus een extra dosis fosfor en kalium, de bouwstenen waarmee je wietplant haar toppen produceert.

Fosfor & Kalium

Fosfor en kalium zijn van cruciaal belang bij de ontwikkeling van wietplanten, maar helemaal bij de ontwikkeling van toppen. Het zit dan ook in iedere goede basisvoeding. Maar om wiettoppen helemaal zwaar en compact te maken hebben wietplanten in de bloei behoefte aan een extra dosis. Fosfor is nodig voor de wortels en om de bloeifase goed op gang te laten komen. Zonder fosfor geen bloei. Kalium maakt stammen dik en geeft een wietplant een goed afweersysteem. In de bloei zorgt dit mineraal voor een goede verdamping en energieomzetting van licht in plantmateriaal, toppen dus.

PK 13/14

Een uitstekende PK 13/14 is die van Elixer. Deze verhoogt de EC-waarde met fosfor en kalium in een 13/14 verhouding. Zoals met alle PK boosters is het belangrijk dat je het niet klakkeloos aan je planten voert, maar dat je het op de juiste momenten in de bloeifase geeft. PK 13/14 is bedoeld als een aanvulling op de basisvoeding, dus laat die niet weg als je ermee aan de gang gaat.

Tot en met de tweede week van de bloeifase – dus twee weken na het omschakelen van 18/6 naar 12/12 – heeft een wietplant nog geen extra fosfor en kalium nodig. Je gebruikt PK 14/14 daarom vanaf week 3 van de bloeifase tot en met de op één na laatste bloeiweek.

Een PK booster geef je vanaf week 3 tot en met de op één na laatste week van de bloeifase. Foto: Roxana Gonzalez, Shutterstock

Aangezien fosfor en kalium zoals gezegd ook al in basisvoeding zit, raden we aan om de helft tot twee derde van de op de verpakking aangeraden hoeveelheid te gebruiken. Het beste is om een EC-meter te gebruiken en de totale EC waarde van het voedingswater te meten. Een EC-waarde van 1,8 is ongeveer het maximale wat je een wietplant in de bloei geeft, maar mik eerst op iets lager – tussen de 1,4 en 1,6.

Stop niet met het geven van de basisvoeding, want naast fosfor en kalium heeft een wietplant ook in de bloei gewoon nog steeds behoefte aan een beetje stikstof en micro-elementen.

Elixer PK 13/14 is volledig water oplosbaar en geschikt voor de teelt op aarde, hydro en cocos. Het is verkrijgbaar in flessen van 1 liter (€ 15,00 euro) en 5 liter (€ 59,00 euro). Bestellen doe je op elixerwebshop.nl

[Openingsfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
(advertenties)