(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #47   Sinds cannabis in een aantal staten in de Verenigde Staten medicinaal of zelfs volledig gelegaliseerd is, regent het daar ook nieuwe en originele initiatieven. Van pizzakoeriers tot Bud & Breakfast hotels, je kan het zo gek niet bedenken. Maar ook in Nederland zitten we gelukkig niet stil. Zo was er eind april ineens een bedrijf dat ervoor zorgt dat je niet eens meer uit je luie stoel hoeft te klimmen om je bestelde wiet te ontvangen: CoffeeShopBon. Aangesloten coffeeshops leggen je bestelling klaar, koerier haalt ‘m op en dropt de shit bij je thuis!

top50-47

CoffeeShopBon.nl is een fris en fruitig initiatief. Consumenten die zelf niet naar een coffeeshop willen of kunnen, kopen op internet een tegoedbon en krijgen vervolgens wiet, hasj of  joints thuisbezorgd. Wij spraken met de nieuwbakken ondernemers.

“Wij zijn géén coffeeshop, maar een ICT-bedrijf!” valt projectleider Alexander direct met de deur in huis als wij vragen naar of dit wel mag allemaal. “Wij verkopen tegoedbonnen en dat zijn geen softdrugs.” Dus de kop die NRC boven haar nieuwsstukje zette – ‘Coffeeshophouders bieden cannabis via internet aan’ – is ietwat suggestief. Uiteraard heeft het ICT-bedrijf van tevoren ook juridisch gecheckt of hun bezorgdienst door de beugel kan. Hoewel het ministerie van Justitie in een reactie aangaf dat ‘Verkoop via internet in strijd is met het Nederlandse coffeeshopbeleid’, denken de initiatiefnemers dat hun handelswijze niet in strijd is met het gedoogbeleid. “Vergelijk het maar met als jij op het station een VVV-cadeaubon koopt en die inwisselt bij een Amsterdamse coffeeshophouder… dat mag ook”, zegt Alexander.

CoffeeShopBon.nl, gemak dient de mens...

CoffeeShopBon.nl, gemak dient de mens…

Wat is CoffeeShopBon?

Oké, wat is CoffeeShopBon precies? Het is een service voor mensen die zelf niet in staat zijn of geen zin hebben om een coffeeshop binnen te stappen. “Denk aan medicinale cannabispatiënten, mensen die slecht ter been zijn maar ook aan hardwerkende mensen die helemaal geen tijd hebben”, vertelt Alexander. Zij kunnen op de website een tegoedbon kopen, die de ophaaldienst van CoffeeShopBon namens hen verzilvert bij een aangesloten coffeeshop. De wiet, hasj, jointjes of vloei worden vervolgens in een discrete enveloppe thuisbezorgd. “Een groot voordeel is ook dat je gewoon online kunt betalen met je bankpas.” Vanzelfsprekend moet je wel 18 jaar of ouder zijn om van deze dienst gebruik te kunnen maken.

Tot nu toe hebben zich 7 coffeeshops bij het bedrijf gemeld. Alexander hoopt dat het er de komende maanden snel meer zullen worden en de service landelijke dekking krijgt. In welke steden dient het gemak nu al de blowende mens? Als we op de website kijken, zien we de volgende plaatsen: Haarlem, Haarlemmermeer, Ermelo, Den Haag, Leiden, IJmuiden, Harderwijk en Zandvoort. Rotterdam volgt binnenkort, zo lezen we.

Hasj, wiet en joints

En wat kunnen we als blowers die de deur niet uit willen, zoal in de brievenbus vinden voor onze tegoedbonnen? Tien voorgedraaide hasj jointjes voor 40 euro bijvoorbeeld (uiteraard zijn de prijzen inclusief bezorgkosten), 5 gram nederwiet voor 45 euro, 5 gram blonde maroc voor 50 euro en 10 wietjointjes voor 40 euro. Een tikje duurder dus dan in de shop, maar dan wordt het wel bij je thuis aan de voordeur afgeleverd. Elke plaats heeft 1 tot (meestal) 3 vaste bezorgdagen, dus spontaan bestellen en een half uurtje later stoned zijn is er niet bij, dan zul je toch nog steeds zelf de deur uit moeten…

(advertenties)