(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl in de VS en Canada internetdiensten voor cannabis liefhebbers floreren – van een mediwietkaart plus bestelling regelen tot een THC infused pizza laten thuisbezorgen – is het in hier nog bijna middeleeuws. Gelukkig is er sinds kort wietkopen.nl, dat werkt zoals bioscoop-waardebonnen en dergelijke. Jij bestelt online wat je graag wilt blowen en Wietkopen zorgt ervoor dat jouw zending netjes per post wordt afgeleverd. CNNBS test de service en bestelt 3 wietjes + 2 hasjsoorten!

Gemak dient de blower, patiënt en plattelander

Ere wie ere toekomt, de mensen van CoffeeShopBon waren twee jaar geleden de eerste die de online markt in Nederland en België betraden. Kort daarna volgde Wietbon (dat inmiddels is omgedoopt tot Wietloket) en nu is er Wietkopen bijgekomen. Alledrie werken ze eigenlijk met hetzelfde principe: de consument koopt een waardebon, die wordt bij de shops ingewisseld voor the real thing en vervolgens wordt je bestelling netjes en snel door de postbode bij je voordeur afgeleverd.

Gemak dient de blowende mens zogezegd en we hebben dat internet natuurlijk niet voor niks uitgevonden. Bovendien woont lang niet iedereen dicht in de buurt van een coffeeshop en komen sommige mensen – denk aan medicinale cannabisgebruikers – misschien ook liever niet in zo’n shop.

Uitgebreid hasj en wietmenu

Zo komt een stukje hasj van Wietkopen bij je thuis…

Net als dat je wiet of hasj koopt in een coffeeshop zijn de belangrijkste vragen natuurlijk: hoe gevarieerd is het aanbod en hoe is de kwaliteit ervan? Om de ambitieuze nieuwkomer op de cannabismarkt – ‘wij zijn de beste’ zeggen ze zelfbewust tegen CNNBS – te beoordelen, checken we eerst eens hun site voordat we een bestelling plaatsen.

Wat direct opvalt is dat je alleen met bitcoins kan betalen. Nu is dat al lang niet meer hogere wiskunde en bovendien legt men het principe van de virtuele munteenheid nog eens duidelijk uit. De belofte dat je rookwaar binnen een werkdag wordt bezorgd is natuurlijk ook helemaal van deze tijd. Verder is het een prettig vormgegeven site met een eenvoudige navigatie, waarbij Wietkopen de concurrentie op het eerste oog alvast verslaat met een zeer uitgebreid aanbod wiet en hasj en ook nog wat voorgedraaide wietjoints en een cannabisolie mét THC, CBD en CBN.

Uitgebreid wiet en hasj menu

Uit het dozijn wietsoorten kiezen we er drie uit om te testen: Critical Haze (27,50 euro voor 2,5 gram inclusief bezorging), L.A. Cheese (30 euro) en de all time klassieker Northern Lights (25 euro voor 2,5 gram). Omdat wij een puik brokje hasj niet versmaden bestellen we uit de liefst 13 soortjes shit op het Wietkopen-menu de Moroccan Dream (33,75 euro voor 2,5 gram) en Skunky Cream (27,50).

Vervolgens wachten we op de postbode, die inderdaad zoals beloofd de volgende dag aanbelt met het pakketje. Niet dat hij enig idee heeft wat ie aflevert, want zelfs een heel bataljon snuffelhonden zou nog niet ruiken dat er vijf cannabissoortjes in het doosje zitten. Dat komt omdat alles vacuüm verpakt is; de wiet en hasj zit eerst in gewone gripzakjes die vervolgens in aluminum zilvergrijze verpakkingen is geseald. Hulde, ook voor PostNL!

Hoe is de Northern Lights van Wietkopen?

De misschien wel beroemdste Nederlandse wietklassieker: Northern Lights

Ach ja mensen, wie is er niet ooit in aanraking gekomen met Northern Lights, die onverwoestbare klassieker in de vaderlandse coffeeshops. De schrijver van deze review werkte in de jaren negentig zelf als dealer in een shop en toen stond deze strain steevast bovenaan de menulijst. Dat de prijs van toen – ik geloof iets van 7,50 gulden (!) de gram –  inmiddels zo’n beetje is verdrievoudigd mag de pret niet drukken, we leven tenslotte in de 21ste eeuw en hebben de gulden al lang vervangen door de euro – en bij Wietkopen is die weer vervangen door de bitcoin dus.

En wat krijgen we voor een tientje de gram? Allereerst die lekkere, bekende geur van deze indica-dominante strain, een bijna nostalgisch te noemen wietaroma haha. De top is bijzonder compact, wat dan eigenlijk niet per se typisch is voor deze soort. Het kenmerkende ‘bolletjes plukken’ wat we vroeger zo leuk vonden aan deze wiet hoeft niet meer, zeker niet omdat een beetje liefhebber zijn cannabis tegenwoordig door de grinder jast voordat ie in de joint belandt.

De wiet is perfect gedroogd, ook leuk voor de portemonnee natuurlijk als ze je niet flessen door te natte wiet op de precisieweegschaal te leggen

Dat grinden gaat trouwens erg easy, want de wiet is perfect gedroogd. Ook leuk voor de portemonnee natuurlijk als ze je niet flessen door te natte wiet op de precisieweegschaal te leggen. Wat de uitwerking betreft: de smaak is ronduit lekker en zoetig, het roken ervan doet geen pijn aan de longen (dus van serieuze vervuiling is hier in ieder geval geen sprake volgens ons) en het stonede gevoel mag er zeker zijn. Ook al is de Northern Lights natuurlijk geen killer (gemiddeld THC-percentage) wat dit betreft, zoals veel van zijn hedendaagse soortgenoten wel nastreven…

Critical Haze en L.A. Cheese

Dan de Critical Haze, een hybride met precies gelijke delen indica en sativa. Ooit ontstaan door het kruisen van Critical Mass en Afghan Haze, en met een aanzienlijk hoger THC-percentage dan de Northern Lights, zo ongeveer 22 om 16 procent. Dat vertaalt zich bij deze mooie strain – ook hier is het knip- en droogwerk zonder overdrijven van sublieme kwaliteit – in een stevige uitwerking, waarvan je lang plezier kan hebben.

Tot slot van de wietsoortjes de L.A. Cheese, eveneens een lekker meurende hybride met erkende medicinale voordelen als extra aantrekkingskracht. We noemen de werking bij chronische pijn als voorbeeld. Daarvan is geen sprake als wij ‘m op een vrijdagavond achterover knallen. Wat heet knallen, dit THC-monster (tot maximaal 26% 😉 zorgt voor een bovengemiddelde stonede high, of highe stonedheid als je wil (maar mooi Nederlands is het niet). De wiet is mooi geknipt en subliem gedroogd, net als de andere twee strains die we testten.

Zijn geld dus zeker waard als je hier wiet bestelt, er zitten duidelijk mensen met verstand van zaken aan het roer bij Wietkopen.nl , zeker ook vergeleken met soortgelijk aanbod in sommige coffeeshops tegenwoordig…

De site van Wietkopen is lekker overzichtelijk en het aanbod is uitmuntend te noemen…

Uitgebreide keuze in hasjsoorten

Wat de hasj betreft is het oordeel iets gemengder. Net als het aanbod zelf zeg maar. Bij de wiet is het allemaal bekend en goed werk wat de strains betreft, maar echte goedkope toppen zitten er niet tussen. Bij de hasj kan je wel voor een prikkie je slag slaan, bijvoorbeeld met de toepasselijk ‘Euroknaller’ geheten eh… hasj. Hoewel het niet echt hasj is, (we citeren:) “Dit product bestaat louter uit geperste kniprestanten. Ideaal om thee van te zetten en tevens de voordeligste optie om te genieten van de eigenschapppen van hasj!” Nou ja, het kost ook maar 6,25 euro voor 2,5 gram dus een kniesoor die daar verder nog iets van zegt.

Je kan ook als verwende connaisseur terecht op de hasj-afdeling natuurlijk. Helemaal bovenaan het met 13 keuzes rijkelijk gevulde menu prijkt de Platinum O.G. met 37,50 euro voor 2,5 gram.

Skunky Cream

Wij gingen bij CNNBS voor de volgende twee hasjsoorten: Skunky Cream (die voor 27,50 per 2,5 gram van eigenaar wisselt) en Moroccan Dream (33,75 euro). Gelukkig levert Wietkopen.nl hasj niet in van die ellendig dun gesneden plakjes zoals je ze soms in de coffeeshops geserveerd krijgt, en waarmee je slechts zelden heelhuids thuiskomt (heelhuidse hasj bedoelen we uiteraard). Nee, het zijn direct van de moederkoek afgesneden grammetjes, dat is duidelijk.

Voor dit geld verwachten we natuurlijk een redelijke knaller wat betreft de high en beide soortjes stellen wat dat betreft zeker niet teleur. De Skunky Cream verdenken we ervan een product van eigen bodem te zijn. Daar is op zich niks mis mee, maar wat je dan wel mist aan de hasj is de zon. Echte hasjrokers zullen kunnen beamen dat je in Marokkaanse, Afghaanse of Libanese hasj ‘de zon proeft’, en dat is ook niet zo gek want de shit wordt natuurlijk gezeefd van de oogst van wietplanten die de hele zomer buiten hebben gestaan in een klimaat waar de zon echt zijn best doet bovendien. Maar goed, als je snel kei-high wil worden en minder belang aan aroma en smaak hecht is de Skunky Cream zeker aan te bevelen.

Marokkaanse droom

Maar onze voorkeur gaat toch uit naar de tweede hasjsoort Moroccan Dream, die wat de naam al prijsgeeft uit het Rifgebergte afkomstig is. Een sublieme hasj, vrij zuiver op de graat en met een heerlijke uitwerking. Hou er gerust een kan water of fruitsap bij in de buurt – dorstig keeltje gegarandeerd – en sla wat anti-vreetkick materiaal in, want na het eerste uur van een ongekend zonnige high kregen wij zo’n trek dat er een halve Jamin-winkel doorheen is gegaan…

Conclusie

Het totaalplaatje van Wietkopen.nl is zonder meer uitstekend. Van verpakking tot eindproduct voldoet het aan de hooggespannen verwachtingen, dus deze nieuwkomer is absoluut een aanwinst in cannabisland. Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is eigenlijk het feit dat je er nu alleen met bitcoins kunt afrekenen, maar ook dat is tegenwoordig geen raketwetenschap meer zoals gezegd 😉

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)