(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tangerine Dream is een veelbelovende kruising tussen indica en haze. En dan hebben we het niet over zomaar een indica en een haze, maar de iconische G13 en legendarische Neville’s A5 Haze. General Fry Eye kweekte Tangerine Dream in Schotland, check it out!

Barneys Farm Tangerine Dream is een indica dominante hybride met ongeveer 70% indica eigenschappen en 30% sativa kenmerken. Ze komt voort uit een kruising tussen de Afghaanse G13 en Neville’s A5 Haze en won in 2010 een High Times cannabis cup in de categorie beste allround wietsoort.

Supersized

De soort heeft een bloeifase van 9 tot 10 weken; ik oogstte de mijne na 65 dagen bloeien, of 9,5 weken. De plant was perfect afgebloeid en had indrukwekkende dikke cola’s met een uitschieter van wel 40 centimeter en 42 gram, supersize toppen!

Weest gewaarschuwd met deze soort, je zult de toppen moeten ondersteunen want het gewicht is veel te zwaar voor de toch vrij dunne takken waaraan ze groeien. Wanneer je zo halverwege de bloeifase je dagelijkse bezoekje aan een Tangerine Dream brengt, tovert ze een lach van oor tot oor op je gezicht. Misschien doe je zelfs een klein dansje want de bloei van deze dame is indrukwekkend!

A nice lungfull…

Tangerine Dream wordt binnen gemiddeld 120 centimeter en maakt heel compacte toppen aan met mooie roodbruin gekleurde bloeiharen. Ze smaakt duidelijk naar citrusvruchten en je kunt er zeker de smaak van mandarijnen in herkennen, maar de smaak van de Afghaanse G13 overheerst. De rook is dik, potent en zwaar maar heeft een lekkere smaak, a nice lungfull zeggen we hier.

Het (medicinale) effect na een gezonde sessie met Tangerine Dream is een cerebrale high in je hoofd gecombineerd met een pijnstillend potentieel. Ze geeft energie en een kraakheldere high. Ongeveer een half uur onderweg ontspant ze je spieren en als je door blijft roken schiet je zelf wortels dus hou die afstandsbediening binnen handbereik.

Tangerine Dream staat bekend om goed te helpen tegen artritis, chronische pijn, depressie, hoofdpijn en ontstekingen. Barney’s Farm vermeldt geen THC percentages maar als ik zou moeten schatten dan denk ik dat het rond de 22 procent moet liggen.

Kweekplezier

Het is een soort die je bij het kweken veel voldoening geeft. Ik kweekte er vier in goeie oude aarde en oogstte er 255 gram wiet van. De dikste planten leverden zo’n 85 gram op. Het is zeker een goede soort om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een goed producerende moederplant. Ze ziet er geweldig uit bracht me niets dan plezier. Van zaad tot oogst had ik eigenlijk niet veel te doen behalve haar groei te bewonderen.

Volgende week zal ik jullie nog een Bud Babe voorschotelen van een soort waarvan de naam me ontschoten is van Dinafem Seeds. Oh ja ik weet het weer; Original amnesia 😉

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: G13, Neville’s A5 Haze
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Effect: sterke cerebrale high
  • Smaak: citrusfruit, Afghaan, penetrant
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
  • Verkrijgbaar bij: AmsterdamSeedCenter.com
[Door: General Fry Eye – Foto’s: General Fry Eye]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)